mondelez

Mondelez stuurt Vitabis en Betterfood van Herentals naar Frankrijk

De productie van de Vitabis- en Betterfoodkoeken verhuist in de loop van dit jaar van Herentals naar een Franse vestiging. Dat heeft de Europese directie van Mondelez beslist. De operatie heeft in principe geen gevolgen voor de tewerkstelling.

“Er bestaat een toenemende wettelijke complexiteit rond het bereiden van koekjes voor heel jonge kinderen”, geeft woordvoerster Annick Verdegem van Mondelez – het vroegere LU – als verklaring. “We willen voorkomen dat er een kruisbesmetting ontstaat wanneer we de koekjes bakken in een omgeving waar ook andere voedingsproducten worden geproduceerd.” Vanaf de 2de helft van dit jaar zal de productie van Vitabis en Betterfood in een gespecialiseerde fabriek in Frankrijk gebeuren.

Volgens de directie zal de reorganisatie geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid omdat de betrokken werknemers bij de productie van de andere eetwaren worden ingeschakeld. De vakbonden uiten hun twijfels en zeggen dat ze hierop zullen toezien.

Tegelijk kondigt de directie een mogelijke uitbesteding aan van de facilitaire diensten zoals bewaking en schoonmaak. Ze start hierover een studie op.