Nieuws Kempen Muur vol Kempens groen bij Ranobo

Muur vol Kempens groen bij Ranobo

Muur vol Kempens groen bij Ranobo

Ranobo in Turnhout bestaat dit jaar 25 jaar. Om dat in de verf te zetten, koos de groothandel in noten en gedroogde fruit voor een opvallend project. Samen met de Turnhoutse vzw Blenders, dat ondernemen met positieve impact wil bevorderen, ontwikkelde het bedrijf een groengevel met Kempense planten.

De Turnhoutse groothandel in noten en gedroogd fruit heeft afgelopen jaar stevig geïnvesteerd om het bedrijf en de omgeving te vergroenen. Ranobo bestaat dit jaar een kwart eeuw. In 2012 werd de Turnhoutse KMO door oprichter Jef Peeters overgedragen aan Gilles Jeuris en Florence Maes. Naast een duurzame relatie met klanten en personeel, wil Ranobo ook verantwoordelijk omgaan met de omgeving.

Groene muur

“Mensen herkennen ons allicht van de muur groene blokbodemzakjes in de lokale supermarkt”, vertelt Gilles. “Die groene muur is nu letterlijk de voorgevel van ons bedrijf. Turnhout en omgeving kennen zulke prachtige natuurgebieden. Daar wilden wij op een of andere manier ons steentje aan bijdragen.”,
Ranobo riep hiervoor het advies in van ecologisch adviesbureau Blenders uit Turnhout. “Groengevels zijn ‘in’”, weet Jan Van den Berghe, projectmanager van Blenders. “En ze ogen bovendien mooi. Ranobo gaat nog een stap of drie verder. Er werd een project opgezet dat bijdraagt tot de biodiversiteit van onze streek door uitsluitend te kiezen voor inheemse soorten.” In de groengevel
staan typisch Kempense planten zoals brem, dubbelloof en gewone eikvaren.
Binnenkort plaatst Ranobo ook eigen bijenkasten in de tuin, en zullen er 4 kippen rondscharrelen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.