Signify Turnhout Signify Turnhout

Naast 174 jobs in Turnhout schrapt verlichtingsbedrijf Signify nog banen

Het verlichtingsbedrijf Signify – de voormalige lampendivisie van Philips – gaat fors snijden in de organisatie. Op jaarbasis wil het bedrijf meer dan 200 miljoen euro besparen. Bij de reorganisatie zullen banen verloren gaan. Hoeveel wil het bedrijf nog niet zeggen.

Topman Eric Rondolat wil het bedrijf opsplitsen in vier divisies om de klantgerichtheid en de snelheid van uitvoering te verbeteren.  In lijn met de nieuwe klantgerichte structuur past het bedrijf de omvang van de organisatie verder aan om de kosten te verlagen, “in het licht van de aanhoudende marktvolatiliteit en onzekerheid”, aldus Rondolat.

De voormalige lampendivisie van Philips heeft de laatste tijd vooral last van een zwakke markt in China, waar de kwakkelende economie en vastgoedcrisis consumenten voorzichtiger maakt met hun uitgaven.

Signify boekte vorig jaar een omzet van 7,5 miljard euro. Het bedrijf telt ongeveer 35.000 werknemers in meer dan zeventig landen. Signify heeft ook een fabriek in Turnhout, waar in maart een herstructurering werd aangekondigd waarbij 174 jobs sneuvelen tegen eind 2024.