Bike Addict Nick en Tine openden vorig jaar hun winkel Bike Addict. — © ram

Naast particuliere klanten wil Bike Addict ook werkgevers overtuigen om te investeren in fietsleasing

De verkoop van elektrische fietsen gaat in stijgende lijn. Om te weten welke fiets het beste bij je past, kun je bij Bike Addict in Merksplas dit voorjaar een zestal fietsen uittesten op een traject met verschillende ondergronden.

De winkel van Bike Addict in de Leopoldstraat in Merksplas ging een jaar geleden open. “Voordien was ik al acht jaar bezig met fietsherstellingen”, zegt Nick Hendrickx. “We hebben een tijd lang van thuis uit fietsen verkocht, maar een echte winkel is veel praktischer. Om onze particuliere klanten wegwijs te maken in het aanbod van elektrische fietsen en ze te laten ondervinden welke tweewieler voor hen het meest geschikt is, starten we in april met testritten. De deelnemers krijgen eerst een koffie en koffiekoek aangeboden. Daarna maken ze met een zestal e-bikes een tocht van 50 kilometer. Onderweg wordt meermaals van fiets gewisseld, zodat iedereen op het einde met elke fiets gereden heeft. De bedoeling is om trajecten met zowel verharde ondergrond als gravel aan te bieden.”

“Voor de testritten vragen we een instapbedrag dat in mindering wordt gebracht bij aankoop van een fiets”, legt Tine Bastijns uit. “Met Velo de Ville beschikken we over een merk waarbij het mogelijk is om de e-bike een uniek en eigen karakter te geven, net zoals bij auto’s. Tijdens de testritten kunnen de klanten meerdere merken vergelijken.”

Open coffee

Naast particuliere klanten wil Bike Addict ook werkgevers overtuigen om te investeren in fietsleasing. “In samenwerking met Unizo Merksplas vindt op 12 maart een ‘open coffee’ plaats. Lease a Bike komt er uitleg geven over het concept en de fiscale voordelen voor werkgevers. De werknemer heeft als voordeel dat een fiets voor hem via leasing 40 procent goedkoper is. We merken dat bij de meeste ondernemingen nog onduidelijkheid bestaat over fietsleasing”, zegt Nick.

“We onderscheiden ons van andere fietswinkels met onze mobiele hersteldienst. Een fiets wordt ter plekke hersteld, zodat de klant niet naar de winkel moet komen. De reparatie kan op de locatie waar hij of zij werkt, zodat de fiets klaar is op het einde van de werkdag”, vertelt Tine.