Nathalie Noyens Ford Trucks Belgium

Nathalie Noyens van Ford Trucks Belgium finalist van ‘Strafste onderneemster van de Kempen’

De zoektocht naar Dé strafste onderneemster van de Kempen nadert zijn ontknoping. Aan de hand van een persoonlijk portret stellen Made in Kempen en Gazet van Antwerpen deze week de vijf genomineerden voor. Vandaag: Nathalie Noyens van Garage Herman Noyens & Ford Trucks Belgium.

Nathalie Noyens (36) groeide op in Geel en is mama van Stan (6) en Tuur (5). Ze omschrijft zichzelf als sportief, geëngageerd voor jeugdwerkingen en vol passie als het gaat over ondernemerschap.

“Ik ben opgegroeid in een ondernemersfamilie”, steekt Nathalie van wal. “Mijn ouders Herman Noyens en Ria Vrins startten in 1984 met een benzinestation en één occasiewagen in Arendonk. Stap voor stap groeide hun zaak uit tot een kleinschalige KMO. Toen ik 11 jaar was, verhuisden we naar Geel omdat mijn ouders daar een Hoofd-Concessie konden opstarten. Ik herinner me die dag nog alsof het gisteren was. Het was het begin van een succesvolle carrière. Garage Herman Noyens is intussen Ford-garage Herman Noyens nv, met vestigingen in Geel (1997), Turnhout (2004) en Herentals (2012).”

Al snel bleek ook Nathalie haar passie hierin te vinden. “Op mijn elfde hielp ik al mee vervangwagens te poetsen. Van een ‘jobke’ in het magazijn groeide ik door naar de receptie en op mijn zestiende verkocht ik nieuwe en occasiewagens in onze showroom. Van zodra ik van school kwam, smeet ik mijn boekentas in de gang want mijn passie lag tussen de nieuwe auto’s in de showroom.”

Tweede generatie

“In 2018 heb ik, samen met mijn broer Jhon Noyens, de fakkel overgenomen van onze ouders. Mijn broer werd verantwoordelijk voor de aftersales (service, onderhoud en carroserie) en ik voor alles wat te maken heeft met verkoop. Het gaf evenwel geen voldoening om Garage Herman Noyens verder te zetten op de drie locaties en de webshop verder uit te bouwen. Ik had meer in mijn mars. In 2020, tijdens de coronacrisis was er zowaar tijd om te bezinnen en te herbronnen. Jhon en ik beseften dat we ons familiebedrijf in de toekomst een andere wending zouden moeten geven met een bredere visie.”

“In 2021 werden we officieel invoerder van het vrachtwagenmerk Ford Trucks en kozen we op onze beurt acht vestigingen in heel België om Ford Trucks mee op de kaart te zetten. Ondertussen tellen we meer dan 3,5 procent marktaandeel en is onze ambitie om binnen de 5 jaar naar 5 procent marktaandeel te stijgen. Sinds dit jaar zijn we bovendien officieel invoerder voor het land Luxemburg.”

Passie

Nathalie Noyens legde een indrukwekkend parcours af en toch komt de nominatie als een verrassing. “Ik kan echt niet bedenken wie me genomineerd heeft. Een Ford verkopen kan ik onmiddellijk, maar mezelf in de schijnwerpers zetten, vind ik al een stuk moeilijker. Ik hou van ‘hard en slim’ werken en beschouw mijn job als mijn hobby.”

”Ondernemer zijn is een passie. Op dit niveau en op de dag van vandaag vraagt het best wel veel durf, volharding en doorzettingsvermogen. We staan dagelijks voor nieuwe uitdagingen en net daar haal ik iedere dag voldoening uit. Ik hoop vooral dat ik de lezers heb kunnen inspireren om ook te ondernemen met mijn levensverhaal en dat ik op deze manier hun stem mag ontvangen.”

Stemmen op Nathalie, of een van onze andere straffe onderneemsters, kan nog tot en met 3 maart via https://www.made-in.be/strafste-onderneemster/