Twerk Innocent

Nederlands merk helpt TWERK voor groene chocolade

Het Nederlandse bedrijf innocent heeft TWERK - een chocoladeatelier voor mensen met autisme - uit Herentals opgenomen in haar Goede Vriendencampagne. Hiermee wil het sappenmerk lokale, groene projecten een financieel duwtje in de rug geven. Op de flessen van 900 en 1500 ml staat een label met unieke code. Hiermee kunnen consumenten makkelijk zelf 25 cent per gekocht sapje doneren aan hun favoriete groene doel. Innocent verdeelt een bedrag van €37.500 over 25 projecten in België, en hetzelfde bedrag ook nog eens in Nederland over 25 projecten.

 

 

Innocent is het gewend om goede doelen te ondersteunen met een deel van haar omzet. Er is een jaarlijkse ‘Goedgemutste Breicampagne’ voor mensen in armoede, en de ‘innocent foundation’ zet zich in om honger uit de wereld te helpen.

Voor deze Groede Vriendencampagne bepaalt de consument zelf welk project een dotatie krijgt. “Op de achterkant van elke fles innocent sap staat een unieke code. Bekijk de deelnemende projecten, kies jouw favoriet en vul de unieke code in. Dan doneren wij 25 cent aan het project van jouw keuze”, zegt het sappenmerk.

We hopen zoveel mogelijk mensen te bereiken om deze 25 cent te doneren aan ons project”, aldus Bart Michiels van TWERK. “Wij zorgen dat jouw donatie 100% ten goede komt aan de vergroening van onze chocolade.” Binnenkort rijdt TWERK met een gloednieuwe elektrische bestelwagen rond, een resultaat van een eerdere actie. Er werden ook zonnepanelen gelegd.

“Nu moet alles nog afgewerkt worden: er komt een laadpaal aan de gevel, die ook verstevigd en vergroend wordt.  Hier is een totaalbedrag van 7.500 EUR voor nodig. De donatie die voortkomt uit de Groene Vrienden-campagne is een mooie start om dit project te realiseren.”