Nieuws Kempen Nederlandse supermarktketen Jumbo wil filiaal op Retiesebaan: “De vestiging verruimt het aanbod voor de consument”

Nederlandse supermarktketen Jumbo wil filiaal op Retiesebaan: “De vestiging verruimt het aanbod voor de consument”

Deze leegstaande woning op de Retiesebaan in Kasterlee zou moeten wijken voor een gloednieuw filiaal van supermarktketen Jumbo. — © Bart Van den Langenbergh

Nederlandse supermarktketen Jumbo wil filiaal op Retiesebaan: “De vestiging verruimt het aanbod voor de consument”

De Nederlandse supermarktketen Jumbo plant de bouw van een gloednieuw filiaal in Kasterlee. Jumbo heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor de installatie van een supermarkt met een verkoopsoppervlakte van 1.480 vierkante meter op de Retiesebaan in Kasterlee. Vorig jaar ving concurrent Albert Heijn nog bot in Kasterlee.

Albert Heijn is er nog niet in geslaagd om een filiaal te openen in Kasterlee, maar misschien lukt concurrent Jumbo daar wel in. De Nederlandse supermarktketen heeft alvast een vergunning aangevraagd voor de bouw van een gloednieuwe supermarkt op de Retiesebaan, op een paar honderd meter van de dorpskern. Jumbo wil daar een leegstaande woning slopen en op twee percelen een supermarkt installeren van 1.982 vierkante meter met een netto-verkoopsoppervlakte van 1.480 vierkante meter.

De nieuwe winkel zou volgens de initiatiefnemers een tewerkstelling tot veertig personen kunnen opleveren. “De vestiging van deze supermarkt van Jumbo in Kasterlee verruimt het toegankelijk aanbod voor de consument en versterkt de koopbinding binnen Kasterlee”, luidt het in de aanvraag. “Het project zoekt aansluiting bij de al andere aanwezige detailhandelszaken langsheen de Retiesebaan. Uit de economische berekeningen in de marktstudie van Nelson blijkt dat er naast de bestaande voedingswinkels nog marktruimte voor een extra Jumbo aanwezig is.”

86 parkeerplaatsen

De nieuwe supermarkt zou zeven dagen op zeven open zijn en alleen zondagnamiddag en maandagvoormiddag sluiten. Aan het gebouw komt een parking met 86 parkeerplaatsen waaronder zes plaatsen voor andersvaliden en twee oplaadpunten. Jumbo voert nog aan dat het laden en lossen van goederen, gemiddeld twee keer per dag, in een zone achteraan het gebouw gebeurt. De vrachtwagens en bestelwagens rijden aan via de Retiesebaan en hebben een aparte uitrit naar die gewestweg.

Toelating

Het openbaar onderzoek voor de nieuwe supermarkt is donderdag afgelopen. Het schepencollege van Kasterlee bekijkt later de aanvraag en de bezwaren. Burgemeester Ward Kennes (CD&V) wil nog niet reageren op het dossier.

Vorig jaar kreeg Albert Heijn geen toestemming voor een supermarkt op het terrein van de Peugeot-garage Pelka op de Turnhoutsebaan in Kasterlee. Voor de gemeente is er in Kasterlee nog maar alleen plaats voor een buurtsupermarkt van maximaal 650 vierkante meter. Er zijn al filialen van Lidl, Aldi en Delhaize en SPAR in Kasterlee.

De Nederlandse keten Jumbo is wel aan een steile opmars bezig in België. Er zijn intussen al zeventien filialen in Vlaanderen open, waarvan een supermarkt op Breebos in Rijkevorsel.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.