Nieuws Kempen Netropolix helpt JCI Vlaanderen bij diens eerste fysiek en virtueel gecombineerd event

Netropolix helpt JCI Vlaanderen bij diens eerste fysiek en virtueel gecombineerd event

Netropolix helpt JCI Vlaanderen bij diens eerste fysiek en virtueel gecombineerd event

GEEL – Junior Chamber International (JCI), de vorming- en netwerkingsorganisatie voor jonge ondernemers organiseerde op zaterdag 22 augustus de Dag van de Verantwoordelijken. Niet evident in coronatijden zou je denken. Maar JCI kwam met een primeur op de proppen: zo organiseerde het haar eerste hybride evenement met behulp van Discorp en Netropolix.

Elk jaar organiseert JCI, de organisatie voor jonge mensen met een passie voor ondernemen, de Dag van de Verantwoordelijken. Tijdens zo’n event nemen enkele inspirerende sprekers het woord. Dit jaar lag de focus op Finance en Communicatie. Hiermee zou het het eerste fysieke evenement van de vereniging worden sinds februari 2020. Bijgevolg lag de druk hoog: de leden hunkerden naar een bijeenkomst, maar of het event al dan niet zou kunnen doorgaan op een veilige manier, bleef lange tijd onzeker … Tot enkele leden van JCI hun krachten bundelden en zorgden voor een primeur: ze maakten een hybride opstelling zodat het event tóch kon doorgaan onder de huidige maatregelen.

IT-partners

Om iedereen op een alternatieve manier bij elkaar te krijgen, deed JCI een beroep op ervaren IT-bedrijven én partners Discorp en Netropolix. De eerste zorgde als hardware specialist voor de levering en ophaling van grote TV-schermen met professionele microfoons en camera’s. Kjell Spruyt, JCI-lid en Salesmanager bij Netropolix, hield zich bezig met de voorbereiding van het event en regelde ter plaatse de opzet van cloudservices zoals Teams. De samenwerking tussen Netropolix en Discorp verliep vlot. “Netropolix en Discorp hebben snel geschakeld. De hardware en software waren makkelijk in te stellen en dankzij de on-site collega van Netropolix is tijdens de dag zelf alles vlekkeloos verlopen,” vertelt Kenneth De Decker, voorzitter van JCI Vlaanderen. “Als organisator hebben wij ons geen zorgen moeten maken, net zoals het hoort.”

Toekomstgericht

Het eerste hybride evenement is voor JCI goed meegevallen. Leden die van ver moesten komen, konden eenvoudig van thuis meevolgen en afwezigen kunnen achteraf de gegeven lezingen bekijken. Daarom besliste de vereniging dat dit zeker niet de laatste keer was dat het een tweeledig event organiseerde.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.