Nieuws Kempen Nicole & Hugo ongewild werkloos op stakingsdag

Nicole & Hugo ongewild werkloos op stakingsdag

Nicole & Hugo ongewild werkloos op stakingsdag

nicolehugoDe algemene staking op maandag 15 december heeft ook gevolgen voor het populairste showbizzkoppel van Vlaanderen. Normaal waren Nicole & Hugo de hoofdact tijdens de White Christmasshow in De Kaasboerin in Mol-Postel, maar de directie besliste om de show af te gelasten. De verenigingen die voor die dag hadden geboekt, annuleerden één voor één omdat ze vreesden niet of te laat in De Kaasboerin te arriveren.

De middagshow White Christmasshow loopt over acht dagen en brengt Nicole & Hugo, Marjan Berger, Wim Leys en Steve Rickiers op het podium van De Kaasboerin. “Van zodra enkele weken geleden bekend raakte dat de vakbonden 15 december uitriepen als een nationale stakingsdag, begonnen de telefoons binnen te lopen”, legt zaakvoerder Rik Wijnants uit. “De mensen waren bang dat ze niet hier zouden geraken. Ze hadden daarvoor autocars gehuurd en vreesden dat die onderweg zouden worden opgehouden. In totaal gaat het om een 150-tal mensen die met autocars zouden komen. Voor zover mogelijk boden we hen een andere dag aan. Tachtig mensen die individueel hadden geboekt, hebben we dan zelf gecontacteerd en ook hen geprobeerd een alternatieve dag of show aan te bieden.”

Iedereen werkloos
Gevolg is dat ook de geboekte artiesten die dag werkloos zijn. “Maar die hadden alle begrip voor onze beslissing”, verzekert Rik Wijnants. Hij vindt het bijzonder jammer dat de staking op deze manier ook zijn zaak treft. “Op zo’n dag werken we met twaalf mensen personeel. Tel daar de artiesten en hun entourage bij en de mensen van de muziekinstallatie, en je zit al snel aan meer dan twintig mensen die een dag werkloos zijn. Nochtans waren onze werknemers die dag niet van plan om te staken. Uiteraard betekent het voor ons als bedrijf ook een serieuze financiële aderlating want de show was volledig uitverkocht.”

 

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer