Nieuws Kempen Nieuw in Turnhout: het Barbara Dex Menu

Nieuw in Turnhout: het Barbara Dex Menu

Nieuw in Turnhout: het Barbara Dex Menu

Barbara Dex, Jurgen Dirkx en Vicky Heylen creëerden het Barbara Dex Menu.

Barbara Dex, Jurgen Dirkx en Vicky Heylen creëerden het Barbara Dex Menu.

Barbara Dex is de eerste Vlaamse zangeres – en misschien wel ter wereld – die een gastronomisch menu naar zich krijgt genoemd. Het Barbara Dex Menu staat vanaf 2 januari op de kaart in zakenrestaurant Lazuli in Turnhout, het resultaat van een samenwerking tussen twee Kempense ondernemers en de bekende zangeres.

Vicky Heylen van Madena Perfect Nails & Body, met vestigingen in Balen en Geel, is sinds maart van dit jaar Restart-coach van de populaire zangeres Barbara Dex. “Door een aanpassing van haar voeding en levensstijl in combinatie met bewegen ziet ze er tegenwoordig stralend uit en blijft ze al een hele tijd op haar gewicht”, vertelt Vicky. “Het Restart-programma verloopt via een voedingsplan en je leert op een gezonde manier omgaan met voeding. Dat gebeurt in drie fasen.”

Opnieuw genieten
In een eerste fase ga je ontgiften, wat concreet inhoudt dat je koolhydraten, vetten, suikers en alcohol vermijdt. Tegelijk neem je een energetisch ampulletje om het hongergevoel weg te nemen. Fase twee houdt een persoonlijke aanpak in. “We ontleden de koolhydraten en kijken wat wel en wat niet kan voor die bepaalde persoon”, legt Vicky uit. Intussen neem je een nieuwe levenswijze aan en die komt in de derde fase tot ontplooiing. “Mensen weten wat ze mogen en wat niet, en leren weer genieten van een glaasje en van uit eten, van de lekkere dingen dus, zonder dat ze aan gewicht bijkomen.”

En hier ligt de link naar het restaurant van de drie broers Dirkx in Turnhout, dat vooral een zakencliënteel telt. “Jurgen Dirkx van Lazuli kwam met het voorstel om samen met ons een menu samen te stellen”, aldus Vicky Heylen. “Dat gaven we de naam Barbara Dex Menu, met volledige instemming van Barbara zelf.”

Dubbel zo gezond
“Voor ons gaat het om gezond eten”, vertelt Jurgen Dirkx van restaurant Lazuli. “We hebben een zakenrestaurant met mensen die geregeld tafelen. We willen hen met het menu duidelijk maken dat je even smakelijk kunt eten maar dan twee keer zo gezond, zonder dat je een onvoldaan gevoel hebt. In het menu blijven zetmeel, koolhydraten en suikers achterwege.”

Wat je dan precies geserveerd krijgt? Jurgen Dirkx: “Als voorgerecht een tataki van tonijn, als tussendoortje een Noord-Afrikaanse bereiding van zuiderse groenten. Voor het hoofdgerecht heb je de keuze tussen mager kalfsvlees met voorjaarsgroenten met proteïnerijke aromaten en als visgerecht een corvina baars met peulvruchten en een reductie van waterkers. Het dessert is een panna cotta met pompelmoes.” Het Barbara Dex Menu krijgt maandelijks een andere invulling.

Naast Lazuli in Turnhout komt het ook op de kaart in Kasteel Cantecroy in Mortsel, waar Jurgen Dirkx toeziet op de uitbating van het restaurant in opdracht van de nieuwe eigenaar, projectontwikkelaar Dockx uit Dessel.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer