Nieuws Kempen Nieuw postpunt in spellenwinkel van Westmeerbeek

Nieuw postpunt in spellenwinkel van Westmeerbeek

Nieuw postpunt in spellenwinkel van Westmeerbeek

Goed nieuws voor de inwoners van Westmeerbeek: deze week opende een nieuw postpunt van Bpost de deuren op bedrijventerrein La Corbeille, waar vroeger de fabriek Bonduelle was. Het postpunt is ondergebracht bij bordspellenspecialist “Spelshop.be”.

Westmeerbeek had nood aan een postpunt, zegt Mathias Gezel, de eigenaar van Spelshop.be. “Als voornamelijk online verkoper valt het wel eens voor dat kopers hun pakje terugsturen, en vaak kwam het dan in het postkantoor van Hulshout terecht. Dat betekende voor mij altijd een autorit van minstens twintig minuten om één pakje af te halen. Dat is niet ideaal, want we hebben onze tijd net nodig om pakjes te kunnen maken. En voor de inwoners van ons dorp is het verhaal niet anders. Ben je niet thuis, gaat je pakketje naar het postkantoor en dan ben je toch wel een eindje onderweg.”

Voor Gezel was het een logische stap om met Bpost rond de tafel te gaan zitten en de mogelijkheden te bekijken om een postpunt naar Westmeerbeek te halen. “Ook bpost merkte de blinde vlek in onze regio op en zo geschiedde het. Voortaan kunnen de bewoners terug in hun eigen dorp terecht voor postzegels, aangetekende zendingen, postpakketten en zelfs een schrapping van je nummerplaat.”

“Voor zakelijke klanten hebben we voldoende postkarren klaarstaan, zodat zij makkelijk hun pakketten kunnen achterlaten”, zegt Mathias nog. “En doordat we op een bedrijventerrein zitten, beschikken we ook over een ruime parking, vlak voor de deur, om alles vlot te laten verlopen.”

Maar het nieuwe punt van Spelshop gaat verder dan enkel Bpost. Andere verzenddiensten hebben ook hun weg gevonden. Zo kan er ook langskomen voor pakketten van DPD, UPS, DHL, PostNL en Mondial Relais.

“Door de week zijn we van negen uur ’s morgens tot halfzeven ’s avonds geopend. We hopen dat we met deze ruime openingsuren de meeste klanten van dienst kunnen zijn.  We merken dat, door de huidige coronamaatregelen, meer mensen online aankopen. Dat zien we ook in onze eigen verkoop, die weer lichtjes richting een piek gaat.”

In 2016 opende de fysieke winkel van Spelshop op bedrijvencentrum La Corbeille. Het artikel van toen kan je hier teruglezen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.