Nieuws Kempen Nieuwbouw is klaar: Versanico en Alucotec onder 1 dak

Nieuwbouw is klaar: Versanico en Alucotec onder 1 dak

Nieuwbouw is klaar: Versanico en Alucotec onder 1 dak

Yvo Van de Ven (Alucotec) en Joris Boonen (Versanico)

Yvo Van de Ven (Alucotec) en Joris Boonen (Versanico)

Sanitair- en verwarmingsbedrijf Versanico en producent van aluminium ramen en deuren Alucotec hebben hun intrek genomen in de nieuwe vestiging aan de Koeybleuken in Turnhout. De ondernemingen maken deel uit van de Groep Versmissen en werken vanaf nu onder hetzelfde dak. Een moderne architectuur met veel glas, meer ruimte voor productie en stockage en een goede ligging zijn de belangrijkste troeven van de nieuwe vestiging die ruim 1 miljoen euro heeft gekost.

Versanico was voorheen gehuisvest in een huurpand aan de Harmoniestraat in Turnhout. “Wanneer onze mensen vertrokken naar de werf, moesten ze door het centrum van Turnhout en dat betekende tijdverlies. Nu zitten we ideaal als uitvalsbasis, dicht bij onze industriële klanten en ook dicht bij de E34-snelweg”, zegt bedrijfsleider Joris Boonen. Versanico is gespecialiseerd in sanitair, verwarming, ventilatie, airco, piping, enz. en werkt deels voor particuliere klanten maar overwegend voor KMO’s en grote bedrijven. De klantenportefeuille vermeldt enkele belangrijke spelers uit het Turnhoutse: Soudal, Van Genechten-Biermans, Robberechts, Cloetta, Sita, Astra Sweets,…

Comfortabeler werken
Alucotec komt over van Vosselaar. “Hier komen we terecht in een modern bedrijfspand waar het voor onze mensen veel comfortabeler werken is”, zegt Yvo Van de Ven, zaakvoerder van Alucotec. “Voortaan hebben we een rolbrug ter beschikking waarmee we met een goede flow kunnen werken. Nog een groot voordeel zijn de vele ramen in het atelier die veel licht binnen brengen.”

Het nieuwe bedrijfsgebouw ligt bij de ingang van het industrieterrein Frac op een terrein van 1.200 vierkante meter. Architect Paul Monden van het Turnhoutse architectenbureau Architects in Motion leverde een architecturaal pareltje af dat op deze locatie een heuse blikvanger vormt. Het nieuwe pand bevindt zich op 50m van het andere bedrijfsgebouw van Groep Versmissen, waar bouwbedrijf Huybregts-Reynders en glasbedrijf Vanheertum zijn ondergebracht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer