Nieuws Kempen Nieuwbouwproject Violetta eert Bobbejaan Schoepen

Nieuwbouwproject Violetta eert Bobbejaan Schoepen

Nieuwbouwproject Violetta eert Bobbejaan Schoepen

LICHTAART/GEEL – In het centrum van Lichtaart start Vanhout Projects later dit jaar met de bouw van het nieuwbouwproject Violetta. Het complex met 20 appartementen komt op de hoek van de Leistraat met de Zagerijstraat. De naam Violetta verwijst naar een hit van Bobbejaan Schoepen uit 1962 en is bedoeld als eerbetoon aan de roemruchte zanger en later pretparkeigenaar.

“Er zijn wel wat gelijkenissen tussen het project en Bobbejaanland”, vertelt Dirk Bastiaensen, directeur lokale ontwikkeling bij Vanhout Projects in Geel. “Het project ligt in het dorpshart van Lichtaart, de gemeente die ook de thuisbasis is van Bobbejaanland. Dat Bobbejaanland noemt zich ‘t plezantste land en die invulling willen wij ook geven aan onze projecten. Het moet er voor elke bewoner aangenaam wonen en leven zijn. In samenspraak met het gemeentebestuur werkte Vanhout Projects een ontwerp uit met aandacht voor mens én omgeving.”

Duurzaam

Op het terrein van ruim 32 are komen vier aparte bouwvolumes. “Door de gespreide invulling, aangepast op maat van de omgeving, creëren we voldoende natuurlijke lichtinval, met tegelijk oog voor comfort en privacy. Extra aandacht gaat naar akoestiek en energiezuinigheid. We installeren warmtepompen en zonnepanelen. Er komt geen aardgas meer aan te pas. Het E-peil zal lager dan 20 bedragen. De koper geniet dus 5 jaar lang van vrijstelling van de onroerende voorheffing. We doen aan regenwaterrecuperatie en voorzien groendaken.”

En natuurlijk blijft het ook de bedoeling dat de naam Violetta tot zijn recht komt. “Zelfs bij de groenaanplanting integreren we de violet-kleuren. Denk aan prachtige lavendelkleuren”, luidt het bij Bastiaensen.

Lokale verbondenheid

Vanhout Projects maakt er een gewoonte van om samen te werken met lokale partners. Dat is ook hier het geval. “Zo zijn de plannen voor Violetta getekend door architectenbureau Archiles uit Geel. Ook de realisatie gebeurt door lokale en regionale partners. We vinden het belangrijk om door de keuze van materialen en partners onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. De verkoop is ondertussen opgestart door Domestic Makelaars uit Lichtaart en Immo Point uit Kasterlee, ook weer twee lokale vastgoedmakelaars.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer