Picture1 De aanvraag gaat over de hoek van de Vrijheid en de Gravin Elisabethlaan. Foto ram

Nieuwe aanvraag ingediend voor 24 appartementen en zes handelsruimtes op site De Tram

HOOGSTRATEN - Projectontwikkelaar Martrick Projects heeft voor de derde keer een omgevingsvergunning aangevraagd voor een nieuwbouwproject op de hoek van de Vrijheid en de Gravin Elisabethlaan in Hoogstraten.

Het gaat om het gebouw van het voormalige restaurant-hotel De Tram en het aanpalende pand waar tot twee jaar geleden koffiehuis Taeymans gevestigd was. Een eerste aanvraag van Martrick Projects in 2020 om de gebouwen te slopen en er een nieuwbouw met appartementen en handelsruimtes te zetten, kreeg geen groen licht.

Vorig jaar werd een nieuwe aanvraag ingediend, maar die werd opnieuw door het schepencollege van Hoogstraten geweigerd. Het project voldeed volgens de stad niet aan de stedenbouwkundige voorschriften en was een vlotte mobiliteit niet mogelijk.

“We hebben met het stadsbestuur veel overleg gehad met de architect en de ontwikkelaar. Helaas hebben deze gesprekken niet tot een ontwerp geleid dat we kunnen aanvaarden”, zei schepen van Stadsontwikkeling Piet Van Bavel (Hoogstraten Leeft) toen.

De nieuwe aanvraag gaat over 24 appartementen, zes handelsruimtes, een ondergrondse parkeergarage en een grote binnentuin. Het openbaar onderzoek loopt tot 14 februari. Tijdens het openbaar onderzoek van de vorige aanvraag werden geen bezwaren ingediend.