Nieuws Kempen Nieuwe Aldi opent in de buurt van oude winkel: “Focus op vers en beleving”

Nieuwe Aldi opent in de buurt van oude winkel: “Focus op vers en beleving”

Nieuwe Aldi opent in de buurt van oude winkel: “Focus op vers en beleving”

OLEN – Warenhuisketen Aldi opent woensdag aan de Bulestraat in Olen-centrum een gloednieuwe winkel. “Die is met 1.200 vierkante meter in oppervlakte bijna dubbel zo groot dan de oude winkel”, zegt Senior Manager Expansion Thomas Timmermans van Aldi. ‘We hebben het winkelen ook aangenamer gemaakt en de mobiliteit verbeterd.

De nieuwe Aldi ligt op wandelafstand van de oude. “De klanten gaan het verschil al merken op de parking”, meent Thomas Timmermans. “We gaan van 50 naar 74 plaatsen en de parkeerplekken op zich zijn ook wat breder geworden. Gemakkelijker om te parkeren dus. Je kan de nieuwe parking ook vlotter verlaten dan die aan de oude winkel. Daar lag de uitrit dichtbij een kruispunt waar het verkeer wel eens staat aan te schuiven.”

Eén ding is niet veranderd. Aldi staat toe dat de parking na sluitingstijd wordt gebruikt als er bijvoorbeeld festiviteiten zijn in de dorpskern zo’n 200 meter verderop. We met de fiets naar de winkel komt, kan die stallen aan één van de 30 fietsbeugels. “Wat de opbouw van het pand betreft hebben we gewerkt met grote raampartijen”, legt Timmermans uit. “Op die manier trek je veel daglicht naar binnen en dat maakt alles veel aangenamer. “Je kan ook van buiten vlotter naar binnen kijken.”

Geen overlast

Bij de inrichting is ook aan energie-efficiëntie gedacht. Een groendak en zonnepanelen zijn aanwezig. “De toestellen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat de koelinstallaties werken hebben we inpandig geplaatst zodat ze geen overlast voor de buren veroorzaken. De warmte die hierbij vrijkomt gaan we mee recupereren om het gebouw te verwarmen.”

Versaanbod

De klant is uiteraard vooral geïnteresseerd in wat er in de winkel ligt. “De nadruk van de nieuwe winkelinrichting ligt op verse producten. De laatste jaren heeft Aldi forse inspanningen geleverd in een groeiend en kwalitatief versaanbod. Met de vernieuwde winkelinrichting krijgt het versassortiment een prominente plaats.”

Naast verse groenten en fruit zijn er meer ‘convenience’-artikelen zoals voorverpakte slaatjes, verse fruitsappen en andere bereide maaltijden en dranken. “Daarnaast is er een mooi aanbod aan vers vlees waarvan meer dan 90% van Belgische origine. De bakkerij-afdeling werd getransformeerd tot een open bakkerij om het assortiment verse broodjes, gebak en ovenverse koeken extra in de kijker te zetten. Je zal het bakken letterlijk en figuurlijk kunnen ruiken.”

Opleidingscentrum

Door de uitbreiding van de winkel kon Aldi drie bijkomende medewerkers aanwerven wat het totaal van Olen op 13 brengt. De site van Aldi Olen huisvest bovendien ook een nieuw Aldi-opleidingscentrum waar medewerkers uit de Kempen hun opleiding kunnen volgen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.