Nieuws Kempen Nieuwe B&B is bijna volledig energieneutraal

Nieuwe B&B is bijna volledig energieneutraal

Nieuwe B&B is bijna volledig energieneutraal

molmentoUitbaters Kristien Luyckx en Peter Vermeylen hebben deze week zestig zonnepanelen op het dak van hun bed & breakfast geïnstalleerd. Samen met de al aanwezige warmtepomp, het ventilasiesysteem met warmterecuperatie en extra isolatie brengen ze hun energiefactuur terug tot bijna nul. Duurzaamheid zit in het DNA van B&B Molmento.

Het logeerbedrijfje opende op 1 april 2014 de deuren en biedt onderdak aan drie kamers. Van meet af was het de bedoeling om duurzaam te werk te gaan. “Bij de bouw investeerden we al in een geothermische warmtepomp, een ventilatiesysteem met warmterecuperatie, een doorgedreven isolatie en de woning is zuid-west gericht met aan die kant grote glaspartijen”, vertelt Kristien Luyckx. “We hebben ook drie regenwaterputten voor het toiletwater en water voor de tuin.” Om het duurzame nog verder door te trekken werken ze uitsluitend met ecologische poetsproducten, serveren ze bij het ontbijt geen kleine verpakkingen (boter- of confituurkuipje) en worden handdoeken maar om de twee dagen gewisseld. “Tenzij er goede redenen zijn om dat vlugger te doen”, voegt Kristien eraan toe.

80% zelfvoorzienend
Resultaat van al die energiebesparende maatregelen: “We moeten nu nog even afwachten met de zonnepanelen, maar we hebben berekend dat we bij een 100% bezetting voor 80% zelfvoorzienend zijn in ons energieverbruik”, zegt het koppel.

Heel wat bedrijven uit de streek leggen hun gasten te slapen in B&B Molmento: Galaxy Studio’s, Vito, SCK, VDL/KTI, enz. “Onze bezettingsgraad ligt hoger dan we hadden begroot bij de start. Het grootste deel van onze omzet realiseren we via onze zakelijke gasten”, besluiten de eigenaars.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer