Nieuws Kempen Nieuwe bruggen over Albertkanaal

Nieuwe bruggen over Albertkanaal

foto: Google

Nieuwe bruggen over Albertkanaal

RANST / OELEGEM – De brug over het Albertkanaal in de Oelegemse Jozef Simonslaan moet verhoogd worden, net als de andere bruggen over het kanaal. Eind april starten de werkzaamheden ter voorbereiding van de afbraak. De nieuwe brug zal een kopie zijn van de brug aan de Oelegemsesteenweg die enkele jaren geleden al geplaatst werd.

Het voorstel om de brug te vervangen door een exemplaar dat alleen door voetgangers en fietsers bruikbaar zou zijn is niet gevolgd. Er komt een brug die geschikt is voor alle verkeer. Dit hogere exemplaar is nodig om de capaciteit op het Albertkanaal aanzienlijk te verhogen en schepen met een hogere containerlading te kunnen laten passeren.

De nieuwe brug wordt ingevaren eind juni volgend jaar. Ze wordt stroomafwaarts naast de bestaande burg gebouwd. De huidige brug kan dan nog gebruikt worden en het verkeer zal maar een kleine maand niet over een oeververbinding in de Jozef Simonsstraat kunnen rijden.

De oude brug wordt midden november 2021 gesloopt. Er komt ook een nieuw kruispunt van de Keerbaan met de Ter Stratenweg.

Fietsers die over de jaagpaden rijden, houden best de infoborden in de gaten waarop te lezen staat wanneer de jaagpaden afgesloten worden. Als alles volgens plan verloopt, is de ingreep helemaal afgerond in juni 2022.

Belangstellenden kunnen op 17 maart in de parochiezaal (Venusstraat) naar een infomarkt komen, waar ze vragen kunnen stellen aan deskundigen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.