Nieuws Kempen Nieuwe buizenlaser helpt Drisag sneller en schoner te produceren

Nieuwe buizenlaser helpt Drisag sneller en schoner te produceren

Nieuwe buizenlaser helpt Drisag sneller en schoner te produceren

HERENTALS – Drisag, bekend als producent van kantoormeubilair, heeft een nieuwe buizenlaser in gebruik genomen. Het toestel biedt de productontwerpers meer vormvrijheid en verkleint bovendien de ecologische voetafdruk van het bedrijf.

Een nieuwe CNC buizenlaser staat paraat in het atelier van Drisag, achter de showroom in Herentals. In dat atelier worden de producten van Drisag vervaardigd: hoezen, gestikt, metalen onderstellen gemaakt en ga zo maar door. Tot voor kort bedienden de productiemedewerkers manueel de buisbewerkingsmachines. Daarin komt nu verandering met deze buizenlaser.

De medewerkers hebben wel wat geduld moeten oefenen. Eigenlijk zou de machine al in juni worden geleverd, maar vanwege de corona-perikelen werd dat september. Door corona lieten ook de opleidingen op zich wachten. Dat lukte uiteindelijk via videoconferenties.

Nu de CNC buizenlaser in gebruik wordt genomen, kan die het bedrijf heel wat tijd besparen. De productie verloopt sneller dan met de hand. Daardoor wordt het mogelijk om medewerkers multi-disciplinair in te zetten. Het hele productieproces zal zo sneller verlopen. Ook maakt zo’n buizenlaser meer vormvrijheid mogelijk voor de productontwerpers. En er is bovendien een ecologisch aspect, dankzij de smalle snijbreedte en het weinige snijverlies. “Bij deze innovatie staan efficiëntie, duurzaamheid en vormvrijheid centraal”, reageert Niek Renders, CEO van Drisag. “Sommige zaken die we vroeger aankochten, of uitbesteedden, kunnen we nu zelf produceren. Denk maar aan onderdelen voor prototypes of speciale maatwerk oplossingen. We verkleinen onze ecologische voetafdruk door de productie te versterken.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.