Nieuws Kempen Nieuwe generatie treedt aan bij Maes NV

Nieuwe generatie treedt aan bij Maes NV

Nieuwe generatie treedt aan bij Maes NV

KASTERLEE/MINDERHOUT – MAES NV, onder meer bekend als verdeler van machines voor de bedrijfswereld, krijgt een nieuw management. De broers Guy, Luc, Paul, Jos en André Maes die op dit moment het bedrijf leiden, dragen het bestuur over aan Ivan, Jelle, Jeroen en Christof Maes. Die laatsten zijn allemaal kleinzonen van oprichter Albert Maes. Met deze bestuurswissel gaan ook een rebranding en verdere digitalisering van het bedrijf gepaard.

In 1952 startte Albert Maes in Kasterlee met de verkoop en het onderhoud van landbouwmachines. Het bedrijf groeide en kreeg gaandeweg een tweede vestiging in Minderhout. De activiteiten werden uitgebreid met de verkoop en het onderhoud van auto- en industrieonderdelen, reinigingsmachines, gereedschappen, ijzerwaren, hydraulica, werkkledij, werkplaatsinrichting en knikladers.

“Het is met enig sentiment, maar ook met volle trots en vertrouwen dat we het bedrijf overlaten aan de jonge garde. We hebben het ondernemersbloed duidelijk doorgegeven aan onze kinderen. Ze zijn opgegroeid met Maes. We zijn er dan ook 100 procent van overtuigd dat een frisse visie het bedrijf alleen maar ten goede zal komen”, reageert André Maes, vader van Jeroen en Christof.

Derde generatie

Zowel Jeroen als Christof komen uit het bedrijfsleven. Ivan en Jelle zijn al jaren werkzaam binnen Maes. Het viertal treedt dus aan met ervaring. “Wij blijven ook nog enkele jaren actief aanwezig in de onderneming”, zegt André Maes. “De overgang zal dus zowel voor ons als voor ons personeel en de klanten heel geleidelijk verlopen. “De nieuwe bestuurders brengen elk hun expertise mee. “Met de sterke technische kennis van Jelle, de verkoopkennis van Ivan en de management-, marketing- en IT-kennis van Jeroen en Christof heeft het nieuwe management de juiste skills om het bedrijf verder te doen groeien.”

Nieuwe stappen

De eerste veranderingen na de overname zijn al te merken. Zo heeft Maes NV werk gemaakt van een volledige rebranding. “We lanceren een nieuwe online ervaring voor onze klanten, die hen een duidelijker beeld moet geven van de verschillende divisies van het bedrijf. Vandaag zijn er al enkele B2B online bestelplatformen beschikbaar voor de auto-onderdelen, reinigingsmachines en onderdelen. Eén van de doelen is het lanceren van een eigen online bestelplatform in 2021 om zo nog sneller bestellingen te kunnen afleveren bij klanten”, zegt Christof Maes.

“Als nieuwe generatie blijven we ook investeren in onze eigen werkplaats”, vult Jeroen Maes aan. “We geloven sterk in lokale na-service en garanderen dat we alles kunnen onderhouden en herstellen wat we verkopen. We zijn trots dat we met een zeer vakkundig team van medewerkers aan de start staan van dit nieuwe hoofdstuk van het verhaal van Maes.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Herentals
Herentals

Drisag wuift Marcel Smets uit

Drisag neemt afscheid van Marcel Smets. Hij heeft er een 30-jarige carrière opzitten als afgevaardigd bestuurder. Ter gelegenheid van zijn… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Beerse, Mol
Beerse

Badweelde vult blinde vlek in

Badweelde uit Beerse opende een nieuwe vestiging in Mol. De Kempische zwembad- en outdoorspecialist vult hiermee een regio in waar… Lees meer