Nieuws Kempen Nieuwe machines bij Zuidkempische Werkplaatsen

Nieuwe machines bij Zuidkempische Werkplaatsen

Nieuwe machines bij Zuidkempische Werkplaatsen

zuidkempische werkplaatsenDe Zuidkempische Werkplaatsen in Herentals investeren 155.000 euro in nieuwe machines om de klanten beter van dienst te zijn.

Een nieuwe, bijkomende cellofaneermachine moet het bedrijf toelaten om de huidige capaciteit te verdrievoudigen. “We bedienen zo beter onze huidige klanten die zich vooral situeren in de cosmeticasector”, zegt directeur Chris Bakelants. “Bijkomend voordeel is dat we ook in staat zijn om voor meer klanten uit verschillende sectoren te werken.” De machine wordt nog dit jaar in gebruik genomen. Kostprijs 80.000 euro.

 

Meer capaciteit
ZKW presenteert zich daarnaast al jaren als een betrouwbare partner en specialist in sleeving. Christ Bakelants: “Momenteel bezitten we twee sleevelijnen. Begin 2015 moderniseren we de oudste lijn met een capaciteitsstijging tot gevolg. Belangrijker is dat wij hierdoor ook moeilijke modellen kunnen voorzien van een full-bodysleeve.” Kostprijs voor deze ‘upgrade’: 75.000 euro.

Nog in 2015 wil ZKW haar non-foodafdeling herinrichten zodat er efficiënter kan worden gewerkt, wat tot een capaciteitstoename zal leiden. “Momenteel zijn we al in onderhandeling met een aantal partners om deze extra capaciteit in te vullen”, aldus de directeur.

De Zuidkempische Werkplaatsen stellen 200 mensen met een arbeidshandicap tewerk. Zij worden ondersteund en begeleid door 35 omkaderingsleden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel, Herentals
Geel

7 faillissementen in de regio

De ondernemingsrechtbank van Turnhout heeft zich ook deze dinsdag gebogen over de faillissementen. Op de lijst staan 7 bedrijven die… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer