Witbos Herentals Nieuwe manager Eros Tomassetti (rechts) van golfclub Witbos slaat een balletje met zijn chef Mathias Helsen, die over de keuken van Hangaar 5 heerst. — © Hans Otten

Nieuwe manager wil golfclub Witbos en horecazaak extra glans geven

Eros Tomassetti (34) is sinds dit jaar de nieuwe manager van golfclub Witbos in Noorderwijk (Herentals). Hij stuurt niet alleen de vereniging aan, maar ook de evenementen in de oude legerhallen. En als voormalig chef van Diverso wil hij de horecazaak open laten bloeien.

Bij liefhebbers van de betere keuken doet de naam Eros Tomassetti ongetwijfeld een belletje rinkelen. Hij opende in 2012 het Italiaanse restaurant Diverso in Westerlo, waarvan hij zelf zaakvoerder en chef was. De specialiteit: pastagerechten, waarbij vooral de spaghetti vongole klanten deed terugkeren. Vooral 2019 groeide uit tot een topjaar. Niet alleen kreeg Diverso van Gault&Millau een fraaie score van 14 op 20, Tomassetti zelf werd ook nog eens uitgeroepen tot Italiaanse Chef van het Jaar.

“Ik heb Diverso begin vorig jaar overgedragen (intussen is het omgevormd tot Alice gastronomia, red.) en had met twee kleine kinderen een sabbatperiode genomen”, vertelt Eros Tomassetti. “Ik kreeg stilaan het gevoel dat we met Diverso zowel kwalitatief als kwantitatief wat op onze limieten botsten. Eigenaars Wim Heylen en Patrik De Cat van golfclub Witbos legden me eind vorig jaar de onverwachte vraag voor of ik manager van domein Witbos in Noorderwijk wilde worden.”

Na dertien jaar samengewerkt te hebben in de keuken van Diverso wagen Eros Tomassetti en Mathias Helsen zich aan een nieuw avontuur. — © Hans Otten

Nieuwe bistro

De voorgaande manager was samen met brasserie Link 21 (terug) naar de vertrouwde plek naast de E313 vertrokken. “Voor mij is het wel een heel avontuur. Want het gaat om een golfclub met negenhonderd leden, evenementenhallen die verhuurd worden en kwalitatieve horeca. Maar ik wilde de uitdaging graag aangaan. Ik ben overigens zelf een heel gedreven golfer, ik speel een deftige handicap. Het is juist die combinatie van het buitenleven in een groene omgeving en het genieten binnen dat mij erg aanspreekt. Horeca is ontspanning, maar hier is het héle domein ontspanning. Ik wil dat ook aan anderen overbrengen.”

De meeste ervaring kan de nieuwe manager uiteraard in het horecagedeelte leggen. “Dat splitsen we nu op in twee delen. Aan de ene kant het clubhuis, een gezellig café waar je zeven dagen op zeven terecht kan voor een drankje en kleinere gerechten. Denk aan een lasagne en betere bitterballen. Aan de andere kant willen we het eetgedeelte uitbouwen. Mathias (Helsen, red.), die altijd mijn souschef is geweest bij Diverso, heeft mee de overstap gemaakt en is nu chef in Hangaar 5. Samen hebben we de ambitie om er een bistro van te maken. Het wordt een klassieke brasserie, wel met wat Italiaanse invloeden. De bekend spaghetti vongole vind je hier ook op de kaart, maar net zo goed een vers stuk vlees of vis. Ook ons zelfgedraaid vanille-ijs produceren we hier weer. Hier kunnen Mathias en ik weer samen verder groeien.“

Vrij toegankelijk

Eros Tomassetti wil benadrukken dat het domein in het algemeen en Hangaar 5 in het bijzonder open staan voor iedereen. Ze zijn niet exclusief toegankelijk voor wie bij de club is aangesloten. “Iedereen is welkom, al is het maar om ’s morgens een koffie te komen drinken of om na het fietsen even te verpozen bij een lekker glas of een verse crème. Alles kan, alles mag. We hebben ook twee vergaderruimtes die interessant kunnen zijn voor bedrijven, eventueel in combinatie met een golfinitiatie, of voor groepen die graag apart tafelen. Hangaar 5 is van dinsdag tot zaterdag open, de twee andere dagen kan je ook in het clubhuis terecht voor de barkaart.” Op paasmaandag 1 april is er een start to golf, een gratis initiatiedag.

http://www.golfclubwitbos.be