Nieuws Kempen Nieuwe slagerswinkel van Donckers zet nog meer in op lokaal

Nieuwe slagerswinkel van Donckers zet nog meer in op lokaal

Nieuwe slagerswinkel van Donckers zet nog meer in op lokaal

TURNHOUT – Slagerij en traiteur Donckers in Turnhout gaat voor een nieuwe winkel. Niet alleen het winkelpand wordt vernieuwd. Donckers wil ook nog meer gaan inzetten op lokale producten en dierenwelzijn.

Op dinsdag 22 september was de oude winkel voor het laatst open. De laatste klant was nog maar net buiten of meteen is gestart met het poetsen en met de eerste afbraakwerken. Intussen is alles aan het pand weggehaald wat weg moest en kan het bouwen aan de nieuwe winkel beginnen.

“De winkel wordt ruimer met meer wandkoelingen”, weet zaakvoerder Gert Donckers. “We willen nog meer uitpakken met lokale producten, recht van de boer. Daarvoor hebben we overeenkomsten met veehouders in de regio. Wij kweken zelf varkens. Die hebben een goed leven gehad. Dat verhaal willen we doortrekken.”

De slagerij en traiteur zal ook melk en boter aanbieden van lokale producenten. En niet alleen vanwege de duurzame kenmerken. “Het is ook te merken aan de kwaliteit. We werken bijvoorbeeld samen met een veehouder die Limousin runderen heeft. Die bevallen nog op natuurlijke wijze. Daarbij wordt het kalf ook niet meteen afgepakt van de moeder, maar kan het gewoon zogen. Dat zijn allemaal zaken die je uiteindelijk wel merkt in het vlees”, vertelt Gert Donckers.

Slagerij en traiteur Donckers is te vinden op de hoek van de Kruishuisstraat en Patriottenstraat in Turnhout. Om de nieuwe winkel te realiseren, wordt een perceel in de Patriottenstraat naast de bestaande winkel mee geïntegreerd in het nieuwe concept. Het is de bedoeling dat de nieuwe winkel kan openen op 31 oktober.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer