STOFFELS TOMATEN De pralinevulling is gemaakt van Toma’Dor tomaten. Foto: Stany Dederen

Nieuwe tomatenpralines van Stoffels Tomaten gemaakt door leerlingen VTI Spijker

RIJKEVORSEL - Op de Fruit Logistica Beurs in Berlijn presenteerde Stoffels Tomaten uit Rijkevorsel een nieuwe versie van hun tomatenpralines. Die zijn net als de vorige door leerkracht Bakkerij Gunter van den Broek van VTI Spijker in Hoogstraten en enkele leerlingen ontworpen.

Stoffels Tomaten klopte bij Gunter van den Broek aan om hun klanten op de internationale vakbeurs voor groenten- en fruithandel een orginele praline te schenken. “Gunter ontwierp vorig jaar al pralines op basis van onze tomaten”, zegt zaakvoerder Paul Stoffels. “Wij hebben die mogen proeven en ze vielen erg in de smaak. Daarom wilden we opnieuw met hem een project opstarten.”

Een praline maken van tomaat is niet evident omdat chocolade een uitgesproken smaak heeft en tomaten eerder neutraal zijn van smaak. “Na veel experimenteren heb ik de juiste verhoudingen gevonden om de tomatensmaak toch duidelijk te proeven in de praline, zonder dat de chocolade overheerst”, legt Gunter van den Broek uit. “Hiervoor heb ik de Toma’Dor tomaten van Stoffels verwerkt in witte chocolade. Door nog enkele kruiden en een aantal eenvoudige geheime grondstoffen toe te voegen, krijg je een zoete en smeuïge tomatenvulling. Een aantal enthousiaste leerlingen uit verschillende jaren van de richting Bakkerij hebben er samen met mij na de schooluren aan gewerkt.”