Bleckmann Ranpak verpakkingsmachine Foto: Bleckmann

Nieuwe verpakkingsmachine verhoogt productiviteit en verlaagt kosten bij Bleckmann

Bleckmann heeft onlangs gekozen voor de Cut'it! EVO-verpakkingsmachines van Ranpak, Die verhogen de productiviteit en verlagen de kosten aanzienlijk. “Het resultaat is een verbeterde bedrijfsvoering en natuurlijk een grotere duurzaamheid."

Zodra producten in hun verzenddozen zijn verpakt, bepaalt deze end-of-line verpakkingsmachine het hoogste vulpunt, snijdt overtollig karton af en brengt automatisch een gelijmd deksel aan, wat resulteert in een kleinere doos met minder lucht, klaar voor palletiseren en verzenden. De geïntegreerde dooshoogteverkleiningsmachine versnelt het verpakkingsproces en vermindert de complexiteit van logistieke operaties. Cut'it!™ EVO creëert tot 15 dozen met optimale afmetingen per minuut en zorgt zo voor een zeer hoge verwerkingscapaciteit, waarbij piekbelastingen geen enkel probleem vormen.

Duurzame oplossing

“Voor Bleckmann heeft dit geleid tot transportvolumes die gemiddeld 25% kleiner zijn en meer dozen per pallet opleveren, met minder materiaalkosten en minder verzendkosten”, meldt Gerard van der Zanden, marketing & communication coordinator bij Bleckmann. “Het resultaat is een verbeterde bedrijfsvoering en natuurlijk een grotere duurzaamheid. De zeer visueel aantrekkelijke dozen zorgen voor een eersteklas uitpakervaring voor klanten met sterkere, kleinere en gemakkelijk te openen pakketten via afscheurbare strips. Door minder lucht en opvulmateriaal te verzenden en op papier gebaseerde, recyclebare en biologisch afbreekbare materialen te gebruiken, verbetert Bleckmann’s merkprofiel voor duurzaamheid en de impact van de bedrijfsactiviteiten op het milieu.”

“Omdat e-commerce terrein blijft winnen, stelt geautomatiseerd verpakken ons in staat om met minder mensen een hogere doorvoer te bereiken. Met deze hogere productiviteit kunnen we onze mensen andere taken geven die nodig zijn om onze groei voort te zetten. Ook bij Bleckmann hebben we te maken met stijgende kosten en stijgende ordervolumes", zegt Kevin Paindeville, directeur warehouse solutions en innovation bij Bleckmann. “Automatisering zorgt ervoor dat we als Bleckmann kunnen blijven voldoen aan de steeds hogere verwachtingen van klanten, zoals levering op dezelfde dag. Dozen met de juiste afmetingen verhogen ook de klanttevredenheid, omdat er minder opvulmateriaal weggegooid of gerecycled hoeft te worden.”