az herentals

Nieuwe vleugel wordt sluitstuk van vernieuwing AZ Herentals

az herentalsHet AZ Herentals heeft de bouwvergunning gekregen voor een nieuwe vleugel die het begin 2019 in gebruik wil nemen. Die vormt meteen het sluitstuk van het masterplan dat in 2008 van start ging. In 10 jaar zal dan de hele infrastructuur vernieuwd en uitgebreid zijn.

De nieuwe vleugel komt vooraan het ziekenhuis te staan, deels ter vervanging van de oude, roodstenen vleugel. In het voorjaar van 2017 start de afbraak hiervan, waarna de nieuwbouw kan starten. Begin 2019 is de verhuizing van de diensten naar het nieuwe onderkomen gepland.

De nieuwe vleugel telt 7 niveaus van telkens 1.000m² en zal ruimte bieden aan een nieuw inwendig en oncologisch dagziekenhuis, een nieuwe verpleegafdeling, tal van administratieve diensten en vergaderzalen. Ook biedt hij de mogelijkheid om bestaande diensten uit te breiden, zoals het chirurgisch dagcentrum en het operatiekwartier.

Grote inhaalbeweging
Met deze nieuwbouw rondt het AZ Herentals het masterplan af dat sinds 2008 in uitvoering is. Doel van dit plan was om de volledige infrastructuur te moderniseren en de beschikbare ruimte te optimaliseren en uit te breiden. Hiermee heeft het ziekenhuis op 10 jaar tijd een gigantische inhaalbeweging gemaakt.

Als volgende op de planning staat nog de aanpak van de parkeerproblemen. Na het bestuderen van verschillende oplossingen blijven momenteel nog 2 scenario’s voor extra parkeerruimte over. Voor het einde van het jaar wil het ziekenhuis hiervoor een bouwaanvraag indienen. Zo kan dit aanslepende probleem tegen eind 2017 opgelost worden.