rotary westerlo

Night Club Rotary Westerlo wordt almaar groter

Gisteravond vond op het domein van Golfclub Witbos in Noorderwijk de Rotary Night Club 2018 plaats, een organisatie van Rotary Club Westerlo. 650 in hoofdzaak ondernemers uit de Zuiderkempen woonden het event bij. De opbrengst, die tussen de 35 en 40.000 euro zal liggen, gaat naar 3 goede doelen.

De Night Club was aan zijn 7de editie toe. De eerste jaren was het event te gast in De Zoerla in Westerlo. In 2017 vond het voor het eerst onderdak in een voormalige legerloods op het domein Witbos.

“Met 650 inschrijvingen hebben we 50 deelnemers meer als vorig jaar”, zeggen Wim Gorts en Herwig Van Lommel namens Rotary Club Westerlo. “De bedoeling is om volgend jaar opnieuw met 50 te stijgen en zo verder te blijven groeien.”

Rode ijskast
Richting partners en sponsors pakt de organisatie jaarlijks uit met een originele actie. Vorig jaar zaten die aan een tafel waarin het logo van het bedrijf was gefreesd en werd de tafel nadien bij het bedrijf geleverd. Dit jaar stonden voor de 18 hoofdsponsors opvallend rode ijskasten te pronken, gevuld met drank. Ook die ijskasten worden de komende dagen uitgeleverd.

De opbrengst van het event gaat naar de organisaties Make-a-Wish, Mediclowns en de oprichting van een huiswerkschool in New Delhi (India). Vorig jaar werd 35.000 euro geschonken aan de vzw To Walk Again. Wellicht ligt de opbrengst dit jaar nog iets hoger. Hoe de winst precies zal worden verdeeld onder de 3 organisaties, beslist de voorzitter van Rotary Club Westerlo.

De Rotary-afdeling bestaat momenteel uit 35 leden. “We zetten sterk in op vernieuwing en verjonging”, aldus nog Wim Gorts en Herwig Van Lommel. “De club leeft opnieuw, we hebben er opnieuw een drive in kunnen steken.”