Nieuws Kempen Nike investeert 60 miljoen extra in Ham

Nike investeert 60 miljoen extra in Ham

Nike investeert 60 miljoen extra in Ham

nike-hamSportartikelenfabrikant Nike is druk bezig met de bouw van een nieuw logistiek centrum in Ham. Daarbij worden zo’n 500 jobs gecreëerd. Het bedrijf heeft zopas beslist om extra verdiepingen op het complex te bouwen, waarbij nog tientallen bijkomende arbeidsplaatsen beschikbaar worden. Dat kondigde Nike zelf aan bij een werfbezoek van Vlaams minister-president Bourgeois, federaal Financiënminister Van Overtvelt en Vlaams minister van Werk Muyters (allen N-VA).

De site in Ham, niet zo ver van de huidige vestiging van Nike in Laakdal, heeft een bebouwde oppervlakte van 4,5 hectare. Medio 2016 zal van hieruit de levering van schoenen gebeuren in heel Europa en een deel van Azië. Met dit project worden 500 nieuwe banen geschept, een belangrijke meerwaarde voor de economisch zwaar getroffen regio Limburg en Kempen.

Nog meer tewerkstelling
Amper twee maanden geleden besliste het Amerikaanse hoofdkwartier van Nike om het complex in aanbouw nog te vergroten. Er komen twee extra verdiepingen op de nieuwbouw, wat de capaciteit nog met 50 procent verhoogt. Speciaal voor deze uitbreiding heeft de Vlaamse regering nog 4,8 miljoen euro extra vrijgemaakt. Dat is ongeveer 8 procent van het totale investeringsbedrag (60 miljoen) dat Nike in de bijkomende verdiepingen én in een extra locatie in Laakdal stopt. Het gevolg is dat er nog veel meer mensen dan de 500 vooropgestelde aanwervingen in Ham aan de slag kunnen gaan. De directie wou zich echter niet vastpinnen op een concreet cijfer.

De ministers Van Overtvelt, Bourgeois en Muyters kregen maandag alvast een rondleiding op de werf. Ze noemen het project bijzonder indrukwekkend. General Manager Kurt Van Donink van Nike zei de ministers dat zonder hun steun de investering niet mogelijk zou zijn geweest. Vanuit diverse overheidsdepartementen heeft Nike vele miljoenen aan subsidies gekregen, die zullen worden aangewend voor opleidingen, loonkostverlaging, innovatie, mobiliteitsverbetering, enz.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer