Nippon Gases Oevel In soep voor 150 mensen verdwijnen heel wat groenten. — © Marc Peeters

Nippon Gases kookt voor mensen die het nodig hebben

Een dertigtal medewerkers van het bedrijf Nippon Gases Belgium uit Oevel (Westerlo) heeft woensdag een driegangenmenu klaargemaakt voor zo’n 150 kwetsbare mensen. Die werden ontvangen in de Biehal.

“Niet alleen de collega’s van de productiesite in Oevel en de administratieve vestiging in Olen, maar ook medewerkers van andere vestigingen hebben de handen in elkaar geslagen om een lekkere maaltijd te kunnen bereiden“, legt woordvoerster Inge Gysemans uit. Om ervoor te zorgen dat de juiste mensen aan tafel verschijnen van de Bistro Social heeft Nippon Gases samengewerkt met onder meer het OCMW van Westerlo.

Met vereende krachten werden groenten gesneden voor de soep. Nadien kwamen er frieten met schnitzel op de tafel. Het diner werd afgesloten met een dessertenbuffet. Het bedrijf zorgde voor de ingrediënten maar de inzet van de medewerkers was volledig vrijwilllig.

“Community Engagement is een belangrijk onderdeel van onze organisatie. We willen een positieve impact creëren voor de samenlevingen waarin we actief zijn“, meent Peggy Van Peer, Human Resource Director.

Nippon Gases is een leidende onderneming op het gebied van industriële en medische gassen in Europa, die deel uitmaakt van de Nippon Sanso Holdings Corporation (NSHD). Wereldwijd is het bedrijf actief in meer dan 30 landen en telt het ruim 19.000 medewerkers.