NMBS iO

NMBS kiest iO als innovatiepartner en servicedesignexpert

De Belgische Spoorwegmaatschappij (NMBS) heeft blended agency iO gekozen als innovatiepartner. iO zal het innovatielab van NMBS de komende 2 jaar ondersteunen bij het ontwikkelen en uitvoeren van vernieuwende ideeën die treinreizigers meer gebruikerscomfort en reisplezier bieden.

Het NMBS-innovatielab is verantwoordelijk voor het lanceren van vernieuwingen die problemen voor treinreizigers oplossen en hen meer reiscomfort bieden. In de afgelopen vier jaar heeft het al meer dan vijftig proof of concepts gerealiseerd, waarvan twintig succesvol zijn geïmplementeerd. Na een recente pitch koos het iO als nieuwe partner van het innovatieprogramma van NMBS. ​ ​ ​

In die rol zal iO de spoorwegmaatschappij helpen om via servicedesign en AI-trajecten eventuele innovatieprojecten verder te ontwikkelen of uit te rollen.

"We zijn blij dat we de komende twee jaar met NMBS mogen samenwerken om haar innovatiedoelstellingen te verwezenlijken," zegt Dries Steyaert, Business Lead bij iO. "We zetten onze expertise in innovatieprocessen, UX- en servicedesign, en technologische knowhow graag in om haar reizigers meer gebruikerscomfort te bieden."

Met deze nieuwe samenwerking bouwt iO verder aan haar positie als innovatiepartner en servicedesignexpert in de markt. Het bedrijf blijft zich inzetten om baanbrekende klantervaringen te bouwen die inspelen op de noden in de veranderende wereld.