Nieuws Kempen Nobel nv geeft corona-korting aan huurders van handelspanden

Nobel nv geeft corona-korting aan huurders van handelspanden

Nobel nv geeft corona-korting aan huurders van handelspanden

TURNHOUT – Nobel NV, de eigenaar van de winkelsite LeBon in het centrum van Turnhout, geeft zijn huurders een huurkorting. De winkels daar zijn vanwege Covid-19 tijdelijk gesloten.

De NV Nobel van Sébastien Hendrickx en Frank Moyaert werd in de herfst van 2019 de nieuwe eigenaar van de LeBonsite, die zich situeert tussen de Gasthuisstraat, Victoriestraat en Vianenstraat. Deze projectontwikkelaars zijn bezig om van dit statdsdeel opnieuw een levendig winkelcentrum te maken en verhuurden al enkele van de leegstaande panden. Maar de huurders hebben hun handelszaken vanwege de coronacrisis verplicht moeten sluiten.

“Onze samenleving vraagt in deze tijd samenhorigheid, solidariteit en een evenwichtige en gezamenlijke aanpak”, laat Nobel nv weten. “Wij willen deze rol vervullen door onze trouwe commerciële huurders een kwijtschelding van de huur te verlenen van 50 % voor zowel de maand april als de maand mei. Hiermee hoopt Nobel hen de nodige zuurstof te geven om na het opheffen van de maatregelen de doorstart te vergemakkelijken.”

Ondertussen wordt er bij Le Bon verder gewerkt aan een nieuwe visie voor de gedeeltelijke heroriëntering van de winkelsite.”Een conceptnota is in de maak waarbij horeca, care & cure, artisanale handel en dienstverlening de rode draad zullen vormen”, luidt het bij Nobel nv.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer