mondelez

Nog geen nood aan bijkomende productiecapaciteit voor TUC

HERENTALS - De directie van voedingsgigant Mondelez spreekt het gerucht tegen dat de oorlog in Oekraïne tot extra opdrachten leidt voor de koekjesfabriek in Herentals. “Maar het is ook niet uitgesloten, dat in de toekomst wel kan gebeuren”, zegt woordvoerster Annick Verdegem.

Mondelez heeft in Oekraïne een fabriek waar onder meer TUC-koekjes worden gebakken. “Door de situatie in het land ligt het bedrijf stil. We denken ook aan de veiligheid van onze medewerkers”, klinkt het. De strategische teams van de multinational volgen de situatie op de voet om te kunnen ingrijpen als dat nodig is.

Zoektocht naar arbeidskrachten

“Ook in Herentals staat er een productielijn voor TUC. Als het nodig is om bijkomende volumes TUC te produceren komt Herentals theoretisch in aanmerking, maar nogmaals daaromtrent is nog geen enkele beslissing genomen.” De geruchtenmolen hieromtrent maalde wellicht omdat het bedrijf voor de vestiging in Herentals dringend op zoek is naar bijkomende arbeidskrachten.

“Het klopt dat we nieuwe mensen zoeken om medewerkers die op rust zijn gegaan te vervangen, maar dat heeft niets te maken met oorlog in Oekraïne”, besluit Annick Verdegem.