Nieuws Kempen Noordbouw in Limburgse handen

Noordbouw in Limburgse handen

Noordbouw in Limburgse handen

Noordbouw HerentalsNoordbouw in Herentals is overgenomen door het Alkense bouwbedrijf Dethier.  Noordbouw werd in 1994 opgericht door André Horemans en Erik Breugelmans. Het bedrijf groeide uit tot een algemene aannemer gespecialiseerd in renovatie, met 40 medewerkers en een omzet van 10 tot 11 miljoen euro. De oprichters zochten een koper voor hun bedrijf.

“Beide oprichters hebben geen opvolging, en zochten daarom een partner die de toekomst van hun bedrijf kon verzekeren”, zegt Rob Dethier, CEO van het gelijknamige bouwbedrijf. Voor Dethier is de overname van alle aandelen van Noordbouw een gedroomde kans om zijn regionale spreiding nog te verbeteren en het groeipad voort te zetten. Behalve in Alken beschikt Dethier ook over een vestiging in Londerzeel. Nu komt daar dus Herentals bij. “We moeten wel groeien, want de Limburgse markt is te klein”, zegt Rob Dethier. De overnameprijs is niet bekendgemaakt. “Maar beide partijen zijn er tevreden over”, lacht Dethier, die zich voor de overname liet begeleiden door het bedrijfsadviesbureau Van Havermaet-Groenweghe.

André Horemans en Erik Breugelmans van Noordbouw blijven nog een half jaar aan boord. Samen zullen ze hoofdprojectleider Marc Coteur van Dethier bijstaan die daarna het bedrijf in Herentals zal leiden. Het personeel van beide bedrijven is ondertussen ingelicht over de overname. De bedrijvengroep Dethier groeit door de overname in één klap tot een speler met 130 medewerkers en 50 miljoen euro omzet. (Dominiek Claes & Dominique Merckx)

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer