Nieuws Kempen Noorse award voor milieuvriendelijke kachel van Dovre

Noorse award voor milieuvriendelijke kachel van Dovre

Noorse award voor milieuvriendelijke kachel van Dovre

dovreKachelfabrikant Dovre uit Weelde heeft in Noorwegen met zijn ZEN-haard een Bioenergy Innovation Award gewonnen. Deze prijs beloont innovaties die inzetten op bio-energie en tegelijk commercieel zijn. Met een gepatenteerd verbrandingssysteem vermindert de haard fors de CO-uitstoot.

“Door het hoge rendement en de lage uitstoot van de ZEN ga je beduidend minder hout gebruiken, en zelfs tot 50 keer minder fijnstof produceren. En toch heb je het even warm als met een open haard van jaren ‘90”, aldus Marcel Roovers, CCO van Dovre. “Opvallend is hoe de Vlaamse regering succesvol de CO-uitstoot heeft doen dalen in de auto-industrie”, gaat Roovers verder. “Maar hoewel men vertelt dat 43 procent van het fijnstof van kachels en haarden komt, worden er weinig of geen inspanningen gedaan om deze milieubelasting te verlagen. De kachelindustrie daarentegen komt met mooie, milieuvriendelijke alternatieven voor de dag die de oude en vervuilende haarden kunnen vervangen. Onze ZEN is hier een toonvoorbeeld van. Wanneer de regering de consument de hand toesteekt met subsidies of ecocheques van bijvoorbeeld 250 euro voor wie een ecovriendelijke haard koopt, zou dit ons milieu alleen maar ten goede komen.”

Een stapje voor
De innovatieve technologie van de ZEN van Dovre ging de Noorse jury van het Bioenergy Innovation Centre niet onopgemerkt voorbij. Dovre ontving de award voor de ontwikkeling van de ecovriendelijke haard. “Bij Dovre streven we ernaar om altijd een stapje voor te zijn op de officiële eisen inzake milieuvoorschriften en daar zijn we bij deze weer in geslaagd”, vertelt Product & Innovation Manager Yvan Van Gucht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer