Norta ziet verkoop elektrische fietsen toenemen

nortaRecent heeft fietsenfabrikant Norta haar vestiging langs de E313 in Olen uitgebreid met een nieuwe hal met montageplaats, magazijn en showroom voor E-bikes. “Daarmee spelen we in de eerste plaats in op de groeiende markt van de elektrische fietsen”, zegt zaakvoerder Eddy Van Hemelen. “Wij hebben momenteel zo’n negen verschillende modellen, maar alles evolueert snel. We kunnen wel mee profiteren van de nieuwe ontwikkelingen in de batterijsector. Die gaan tegenwoordig veel langer mee.”

Momenteel werken er een 25-tal mensen bij Norta. “We hebben wel vier à vijf extra werknemers aangeworven om het extra werk op te vangen. Aan een elektrische fiets is namelijk dubbel zoveel werk als aan een gewone fiets.”

Norta wordt ondertussen geleid door de derde generatie Van Hemelen. “Mijn grootvader is zo’n 100 jaar geleden met de zaak gestart.” Een gestandaardiseerde fabriek produceert makkelijk honderdduizenden fietsen, maar daar doet Norta niet aan mee. “Wij zetten in op een flexibele à la carte productie voor consumenten die kiezen voor een bepaalde kleur of andere specificaties.” Norta produceert dagelijks zo’n 150 fietsen en levert via dealers in België en Zuid-Nederland.