Nieuws Kempen Novatio lanceert fotokatalysator voor oppervlaktebehandeling

Novatio lanceert fotokatalysator voor oppervlaktebehandeling

Novatio lanceert fotokatalysator voor oppervlaktebehandeling

Aircat van NovatioLuchtvervuiling maakt dat muren en gevels regelmatig gereinigd moeten worden. Novatio uit Olen pakt uit met Aircat Ti50, een milieuvriendelijke oppervlaktebehandeling die muren, daken en andere poreuze constructies zelfreinigend én luchtzuiverend maakt onder invloed van zon- of kunstlicht.

“Aircat Ti50 is een geoptimaliseerde Titaniumdioxide fotokatalysator, een bijna onzichtbare toplaag voor alle poreuze oppervlakken. Het vangt licht- en zonne-energie op en produceert vrije radicalen die vervuiling afbreken,” zegt marketingdirecteur Robby Remmerie. “Eens aangebracht, blijft het jarenlang actief. Het product wordt op het oppervlak  verneveld en laat een microscopische laag nanodeeltjes achter die het oppervlak zelfreinigend maken onder invloed van licht. Opvallende roet- en vuildeeltjes worden hierdoor afgebroken tot oplosbare componenten die met het regenwater weggespoeld worden.”

Novatio is al meer dan 30 jaar een directe leverancier van reinigers, lijmen en andere verbruiksproducten aan professionele gebruikers in binnen- en buitenland. De R&D-afdeling in Olen doet proactief onderzoek naar de technische ontwikkelingen en de noden in de markt.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer