Nieuws Kempen NR 12 is nieuwe culinaire aanwinst in Herentals

NR 12 is nieuwe culinaire aanwinst in Herentals

NR 12 is nieuwe culinaire aanwinst in Herentals

HERENTALS – Op de Grote Markt in Herentals is restaurant ‘nr. 12’ open gegaan. Dat is van dezelfde uitbaters die eerder restaurant ‘Helsen’ in Kasterlee hadden.

In het pand waar honderd jaar lang hoedenwinkel Modes Müller gevestigd was, kan je nu terecht voor smakelijke schotels. Zopas is er namelijk restaurant ‘nr. 12’ open gegaan. De naam verwijst naar het huisnummer. De zaakvoerders zijn Fréderic Helsen en Wendy Van Loon die jarenlang in Kasterlee het succesvolle restaurant Helsen uitbaatten. Dat restaurant scoorde 15 op 20 in de culinaire gids Gault&Millau. In januari 2018 vormden ze het om tot een foodbar. Dat concept nemen ze mee naar hun nieuwe zaak.

“Het is in feite food sharing, een beetje te vergelijken met tapas”, legt uitbaatster Wendy Van Loon uit. “Gasten bestellen verschillende gerechtjes. Ik serveer alles in het midden van de tafel en dan kan iedereen van alles wat proeven.”

Toen Wendy Van Loon en Fréderic Helsen hun foodbar in Kasterlee nog hadden, dachten ze aan renoveren en verbouwen, maar daar zagen ze eigenlijk wat tegenop. “In Kasterlee misten we ook wat passage”, vertelt Wendy Van Loon. “Via familie hoorden we dan over dit pand in Herentals dat toen leegstond. We zijn dan gaan kijken en het was eigenlijk direct beslist. Dus zijn we naar Herentals verhuisd, zowel de zaak als wijzelf. Wij wonen nu achter en boven de zaak.” Voor Fréderic is het een terugkeer naar zijn geboortestad. Hij groeide op in Herentals.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Mol
Mol

Cosy in de Corbiestraat

Vanaf begin mei tot en met eind oktober tovert het Molse gemeentebestuur de verkeersvrije Corbiestraat om tot Cosy Corbie. In… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.