Nieuws Kempen NRGeo gaat geothermische energie aanboren

NRGeo gaat geothermische energie aanboren

NRGeo gaat geothermische energie aanboren

Alexander en Gregory D’Hulst hebben met NRGeo een nieuwe firma opgestart. NRGeo zal zich specifiek toespitsen op geothermische boringen. “Wij geloven sterk in het belang van alternatieve energiebronnen”, zegt Alexander. “Geothermiek is er een van.”

Alexander en Gregory D’Hulst zijn met hun firma Philex in Itegem al een aantal jaren actief op de bouwmarkt. Ze doen aan projectontwikkeling en nemen aannemingswerken aan. “Precies vanuit die invalshoek hebben we in de afgelopen jaren het toenemende belang van een goede energiebalans moeten vaststellen. De wettelijke normen zijn bij bouwprojecten straks zo hoog dat de klassieke energiebronnen niet meer zullen volstaan. Geothermische alternatieven kunnen in dit opzicht een uitweg bieden.”

NRGeo gaat daarom de innovatieve technieken van geothermische warmtepompen uitbouwen. Een ploeg arbeiders van Philex en enkele projectontwikkelaars gaan die nieuwe markt op. Een nieuw initiatief dat niet zomaar in het ijle uitgetekend wordt. “Wij hebben in de afgelopen maanden heel wat offertes de deur uitgestuurd waarop wij al verscheidene contracten getekend hebben. Ons orderboek voor januari en februari zit al aardig vol.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.