Nieuws Kempen Obama is back, in de vorm van een raamfolie van Media Noord

Obama is back, in de vorm van een raamfolie van Media Noord

Obama is back, in de vorm van een raamfolie van Media Noord

HOOGSTRATEN – Raamfoliespecialist Media Noord uit Hoogstraten ziet een enorme belangstelling voor zijn ‘Obama’-folie. Dat is een raamfolie die inkijk haast onmogelijk maakt. Nu veel bedrijfsgebouwen en zorginstellingen aanpassingen doen vanwege het coronavirus, is ook de vraag naar raamfolie enorm gestegen.

Media Noord Raamfolies uit Hoogstraten plakt al sinds 1993 zijn glasfolies in heel België. Door wat er nu allemaal aan de hand is als gevolg van de corona-pandemie levert het bedrijf nu ook professionele glasfolies aan bedrijven en instellingen die dringend nood hebben aan meer privacy en die tijdelijk ramen of glaswanden willen afdekken.

“We hebben de levering van onze professionele folies voor zelfplaatsing jarenlang tegengehouden”, zegt zaakvoerder Peter Van Dijck van Media Noord. “We hielden onze pro folies voor eigen plaatsingen. Maar door het coronavirus kwam er een enorme vraag naar tijdelijke privacy oplossingen.”

Media Noord levert nu zogenaamde zandstraalfolies. Die hebben de eigenschap dat ze maximaal licht doorlaten en dat combineren met een heel beperkte zicht doorlaatbaarheid.  Daarnaast is er ook een budgetreeks voor zelfplaatsers.  Voor onervaren installateurs kan de folie zelfs geleverd worden met een lijmlaag met luchtkanalen in. Die spatten kapot wanneer de folie op het glas aangebracht wordt. Dit soort glasfolies kan iedereen plaatsen.

Zorgsector

In zorginstellingen worden nu nieuwe ruimtes in gebruik genomen of krijgen ruimtes een andere functie. Rust- en verzorgingstehuizen die noodgedwongen een quarantaine afdeling moeten inrichten, hebben daar het liefst zo weinig mogelijk of zelfs geen inkijk van buitenaf. Dit om de rust en de kalmte binnen in te kunnen bewaren.

Bedrijven

Media Noord stelt ook vast dat veel bedrijven zich al aan het voorbereiden zijn op de heropstart na het corona.  Ze stappen meer en meer af van de ‘open spaces’ en de landschapsburelen.  Bureaus worden opnieuw verder uit elkaar geschoven.  Zelfs stukken magazijn of refter worden omgebouwd tot kantoor. En daar kunnen de Media Noord raamfolies een adequate oplossing bieden.

Obama-folie

Het is de ‘Obama folie’ van Media Noord die op dit moment het meest in trek is. Die heeft die naam omdat het bedrijf die twee keer geplakt heeft voor het bezoek van de Amerikaanse president Obama aan de Europese Raad. Het is een witte matte folie, die nog minder inkijk toelaat dan de zandstraalfolie.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer