Nieuws Kempen Octrooiaanvraag voortaan ook elektronisch mogelijk

Octrooiaanvraag voortaan ook elektronisch mogelijk

Octrooiaanvraag voortaan ook elektronisch mogelijk

patent“Gedaan met het paperassenwerk, een Belgisch octrooi aanvragen wordt vanaf nu een pak makkelijker”, zegt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt naar aanleiding van de lancering van het Benelux Patent Platform (BPP). Met het BPP kan een ondernemer elektronisch een octrooivraag indienen. Bovendien kan hij zijn octrooidossier digitaal beheren.

Het systeem geldt zowel in België, Nederland als Luxemburg, waardoor één aanvraag kan gelden voor alle drie de landen.

Vorig jaar werden 876 Belgische octrooiaanvragen ingediend. Intussen keurde België ook de overeenkomst goed die een eengemaakt Europees octrooigerecht mogelijk maakt, een eerste stap naar een volledig Europees octrooi. Volgens UNIZO zou dit de kost van Europese octrooiaanvragen drastisch doen dalen.

Vorig jaar werden 876 octrooiaanvragen ingediend, iets minder dan het jaar voordien (882). In 2011 ging het over 763 octrooiaanvragen, in 2010 over 761 en in 2009 over 819.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meerhout, Mol
Meerhout

Zoon stapt mee in uitvaartbedrijf

Uitvaartverzorger Ann Schillebeeckx heeft afgelopen weekend haar nieuwe aula in Meerhout voorgesteld aan het grote publiek. In aula Veldpoort kunnen… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer