FOOD pexels-photo-1267320

Oevelse FoodDESK klaar om Europa te veroveren

FoodDESK in Oevel- Westerlo heeft bij investeerders twee miljoen driehonderdduizend euro opgehaald om het bedrijf te doen groeien. Fortino Capital, de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM en een aantal privé-investeerders zijn de geldschieters in deze investeringsronde. Dankzij deze kapitaalronde kan FoodDESK verder groeien, zowel in binnen- als in buitenland.

Voedselcheck

FoodDESK, opgericht in 2015, is een data- en softwarebedrijf dat klanten ondersteunt en ontzorgt  bij het verantwoord bereiden van maaltijden op het vlak van allergenendeclaratie, voedingswaarden, voedselveiligheid en de veiligheid van de eindklant.

FoodDESK controleert bijvoorbeeld voor ziekenhuizen of bakkers of de gebruikte ingrediënten echt wel bijvoorbeeld zo gluten- of zoutvrij zijn als op de etiketten van de fabrikanten staat. “Vandaag heeft vijf tot tien procent van de bevolking een voedselallergie”, legt Tammo Van Leeuwen uit, CEO van FoodDESK. “Dat betekent een steeds grotere uitdaging voor organisaties die patiënt- of klantveiligheid serieus nemen. Te meer omdat de data afkomstig van voedselproducenten geregeld afwijkingen bevatten of onvolledig zijn.”

Europa

FoodDESK heeft meer dan 750 klanten in België en Nederland. Ook Lufthansa is klant, maar FoodDESK wil nog meer terrein in Europa veroveren. Daarbij moet de kapitaalsinjectie helpen. De investeerders die aandelen hebben gekocht in het bedrijf verwachten de komende jaren een groei van 8 procent per jaar. “We zijn actief in een heel specifieke niche”, verrtelt Sel Lambaerts, General Manager Retail bij FoodDesk. “Er zijn maar twee dergelijke bedrijven in de wereld. Het andere is in Ierland en werkt hoofdzakelijk voor Starbucks.”

De grote ambities van FoodDESK beletten niet dat het bedrijf vastbesloten is om in de Kempen te blijven.