Nieuws Kempen Officenter Turnhout dingt mee naar fitste bedrijf van Vlaanderen

Officenter Turnhout dingt mee naar fitste bedrijf van Vlaanderen

Officenter Turnhout dingt mee naar fitste bedrijf van Vlaanderen

fitste bedrijfEen merkwaardig gezicht in het Officenter in Tunhout. De meesten lopen er rond met een zwart polsbandje. Het blijkt te gaan om een ‘fitbit’, een toestelletje dat alle bewegingen registreert. Dat maakt deel uit van de campagne ‘Het fitste bedrijf van Vlaanderen’ waaraan in Turnhout 30 mensen meedoen. “We gaan er helemaal voor”, lacht Mieke de Leeuw van Officenter Turnhout.

“Het idee komt van onze CEO”, legt Mieke de Leeuw uit. “Alle 5 de Officenters doen mee. Niet alleen de eigen personeelsleden maar ook vanuit de bedrijven die bij ons gehuisvest zijn.” Het opzet van ‘Het fitste bedrijf van Vlaanderen’ is werkgevers en werknemers gezonder te doen leven zodat ze fysiek en mentaal beter presteren. Het initiatief komt van het bedrijf Ready2improve.

12 weken programma
“Dinsdag stond hier de bus en werden we gewogen, ons vetpercentrage gemeten enzovoort”, gaat de Leeuw verder. “We kunnen kiezen uit fietsen, lopen en wandelen. De bedoeling is ook dat we op onze voeding letten. Via mailings worden we gestimuleerd en via het polsbandje kunnen de initiatiefnemers vanop afstand iedereen individueel volgen. Ze zien zelfs hoe je hebt geslapen. Over 12 weken is er een nieuwe meting. Het bedrijf dat de meeste progressie heeft gemaakt, is de winnaar.”

Veerle Geenen van Group S is één van de deelneemsters in Turnhout. “Mijn doel is 10.000 stappen per dag te zetten. Nu gaan we met de collega’s onder de middag een eind wandelen, terwijl we vroeger altijd binnen bleven. Actief zijn en gezond eten zijn hier ook hét gespreksonderwerp van de dag. Niemand durft hier nog een koek te nemen”, lacht ze.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer