OH GREEN

Oh’Green neemt tuincentrum Pelckmans in Turnhout over

Oh’Green, de toonaangevende tuincentrumketen met dertien winkels, kondigt de overname aan van de twee Pelckmans tuincentra in Lommel en Turnhout. De toevoeging van deze winkels stelt Oh’Green in staat om een nog breder publiek te bereiken in de regio’s Limburg en de Kempen.

In 1977 legde Jan Pelckmans de basis van de Pelckmans tuincentra, oorspronkelijk een kwekerij. Doorheen de jaren specialiseerde en diversifieerde de groep zich door toevoeging van nieuwe categorieën zoals interieur- en tuindecoratie, seizoenartikelen en vijvertoebehoren. Doorheen de jaren zijn deze tuincentra uitgegroeid tot zeer performante winkels in de sector. Daarnaast is Pelckmans ook online een sterk presterende speler.

De 2 broers, Rudi en Tom Pelckmans, zullen aan boord blijven en een belangrijke rol spelen in de verdere exploitatie van de Pelckmans winkels. Zij zullen eveneens hun expertise delen met de teams van Oh’Green. CEO Alain Hellebaut: “Deze overname is voor de groep Oh’Green en de Pelckmans winkels strategisch zeer belangrijk. Mits deze overname breiden we ons marktaandeel verder uit. Hierdoor zullen wij absoluut schaalvoordeel en synergie kunnen bewerkstelligen, en dit in het voordeel van al onze stakeholders. Hiernaast optimaliseren wij onze winkeldekking en kunnen wij klanten nog beter bedienen”.

De Pelckmans winkels zullen verder onder de Pelckmans merknaam blijven exploiteren. Rudi en Tom Pelckmans: “Wij blijven onze klantenbelofte trouw en zijn overtuigd dat door deze overname onze sterktes nog beter kunnen uitgewerkt worden. Het zal interessant zijn om kennis te delen tussen beide merken en het beste van 2 werelden bij mekaar te brengen.”