OKAY LAAKDAL De buurtwinkel komt aan de rotonde langs Nieuwe Baan. Foto: AF

Okay kondigt bouw aan van langverwachte buurtsupermarkt

Vorst-Centrum kan zich opmaken voor de komst van een buurtwinkel. Supermarktketen Okay heeft de definitieve plannen ingediend voor de bouw van een winkel ter hoogte van de rotonde aan de Nieuwe Baan.

De moderne buurtsupermarkt met laadinfrastructuur zal een grootte hebben van 550 vierkante meter. Om alle bezoekers en personeel op het eigen terrein te kunnen laten parkeren, legt Okay een 45-tal parkeerplaatsen aan. In samenspraak met het Agentschap Wegen en Verkeer zal de toegang op de Nieuwe Baan aangelegd worden, zo ver mogelijk van de bestaande rotonde. Ook het laden en lossen van de vrachtwagens zal ter hoogte van de Nieuwe Baan gebeuren om zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken voor de buren.

De naaste buren kregen de kans om de plannen in te zien en vragen te stellen aan Okay. Die buurtvergadering verliep positief. Okay treedt de buren tegemoet, want op hun verzoek zal een houten afsluiting worden voorzien aan de tuinkant van de Aambeeldstraat. Bijkomend zal er voor fietsers en voetgangers ook een trage weg aangelegd worden die de straten Houthoek, Ter Galen en Aambeeldstraat verbindt.