Muziekcafé t Oor Olen Philippe Olyslaegers, uitbater van muziekcafé ’t Oor in Olen-centrum. — © Marc Peeters

Olense horecazaken ’t Oor en Oud Oolen zoeken cafébaas

Het horecalandschap in Olen-centrum ziet er over afzienbare tijd mogelijk ietsje anders uit. Vorige week maakten zowel de uitbaters van ’t Oor als van Oud Oolen bekend dat ze een overnemer zoeken voor hun zaak. Beide uitbaters gunnen zichzelf de tijd om een geschikte kandidaat te vinden. Ondertussen blijven de zaken gewoon open.

Oud Oolen is gevestigd in de Sint-Maartenstraat. Op zaterdag en zondag bieden uitbaters Joris en Annick er alleen op bestelling een kwalitatief, vers en huisgemaakt ontbijt aan. Later op de dag transformeert het pand in een gezellig café met wijnbar. “We hebben hier zes fantastische jaren gehad, als we de coronaperiode even vergeten”, zegt Joris.

“We hebben ook de accommodatie helemaal uitgebouwd, maar de combinatie met het werk buiten deze zaak wordt allemaal een beetje te zwaar. De tijd is rijp om andere wegen te bewandelen. Maar wie een horecadroom heeft, vindt hier zonder meer een uniek pand met heel leuk tuinterras en buitentoog. Geweldige hersenspinsels kunnen hier gerealiseerd worden.”

De uitbaters maakten hun intentie om ermee te stoppen bekend via de sociale media. Klanten zien Joris en Annick niet graag vertrekken. “We krijgen ook heel wat vragen over uitgereikte geschenkbonnen, maar die kunnen uiteraard nog gebruikt worden. Gewoon melden bij reservatie.”

Oud Oolen in de Sint-Maartenstraat. — © Marc Peeters

Feestende jaren

Philippe Olyslaegers, uitbater van muziekcafé ’t Oor aan Dorp postte op dezelfde dag als zijn collega’s van Oud Oolen het volgende bericht op Facebook. “Na vijf zotte geweldige toffe vermoeiende feestende jaren hebben we besloten om onze zaak op overname te plaatsen. Dus indien je geïnteresseerd bent in een zeer goed draaiende zaak waar jong en oud zich thuisvoelt, mag je ons zeker contacteren.”

“We willen al onze klanten bedanken voor de jarenlange steun en de vele leuke avonden. We hebben er een pak nieuwe vrienden aan overgehouden. Voor ons is het nu tijd om zelf aan de andere kant van de toog te zitten en te genieten van een goei pintje en een klapke. Zolang er geen overname is, blijven we natuurlijk zelf achter de toog staan.”

Volgens Philippe, die in Olen-centrum door het leven gaat als de Flap, vat dit het verhaal mooi samen. “Het is een wervelwind geweest met corona en wegenwerken als hindernissen, maar nu is het weer top met een verscheidenheid aan klanten. Jongeren van de Chiro, de mannen van de voetbal. Ze komen hier graag. Ook de optredens vallen in de smaak. Van de nieuwe uitbaters verwacht ik dat ze zich kunnen inleven in de sfeer die hier heerst en die ook willen verder zetten. Als overlater, is dat voor mij zeer belangrijk.“