Nieuws Kempen Olense kreukelpaal bewijst doeltreffendheid in de praktijk

Olense kreukelpaal bewijst doeltreffendheid in de praktijk

Olense kreukelpaal bewijst doeltreffendheid in de praktijk

OLEN/GROBBENDONK/ZANDHOVEN –  De kreukelpalen van Safety Product, dat deel uitmaakt van Groep Maes uit Pulle, hebben eens te meer hun nut bewezen. Een automobilist die achter het stuur in slaap was gevallen, was tegen zo’n paal terecht gekomen en kon vrijwel ongedeerd uit zijn wagen stappen.

Dirk Van Dingenen uit Grobbendonk kwam een drietal weken geleden met zijn wagen onzacht terecht tegen een verlichtingspaal in Zandhoven. De man was net thuis van een lange vliegreis en wou zijn vader nog bezoeken in het rusthuis. Tijdens de autorit sloeg de vermoeidheid toe. “Ik voelde me niet moe toen ik vertrok”, vertelt Dirk van Dingenen, “maar wellicht door de monotone rit en de warmte in de auto ben ik toch in slaap gedommeld. Ik werd wakker toen ik net de berm in reed. Meteen daarna botste ik op de paal.”Ongedeerd

Van Dingenen kan zelf uit de wagen stappen en de hulpdiensten bellen. Dan pas merkt hij op dat zijn wagen  naar de andere richting is gedraaid. Zelf heeft hij alleen een schaafwonde aan zijn hand. De hulpdiensten wijzen hem er op dat de paal in kwestie een kreukelpaal is. Dergelijke palen zijn ontworpen zijn om te kunnen ombuigen bij een aanrijding en zo de impact te verzachten voor de betrokkenen.

“Dat ik er zo goed van af kom, is zonder twijfel te danken aan de kreukelpaal”, stelt Dirk Van Dingenen. “Het toeval wil dat ik Carolien Willems van Safety Products nog ken vanuit onze jeugd. Ik heb haar laten weten dat haar product wellicht mijn leven heeft gered.”

Nog veilige producten

Safety Product verkocht de kreukelpaal al in eigen land, 9 andere Europese landen, in Zuid-Amerika en in Qatar. Het gaat om een eigen innovatie. De productie vindt plaats in de eigen fabriek in Olen. “Voor de toekomst werken we ook nog aan nieuwe producten die gecrashtest worden op onze crashbaan in Olen, samen met Vias, het instituut in België voor verkeersveiligheid”, liet directeur Carolien Willems eerder al weten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer