IMG-20170616-WA0005

Onderneemsters zamelen dik 5.500 euro in voor Koala Care

Onderneemsters Hilde Hanselaer en Leen Goossens, die zich verenigden in de vzw Hart in Beweging, hebben eind maart exact 5.555 euro ingezameld voor het project Koala Care in het H.Hartziekenhuis van Mol. De cheque is zopas overhandigd aan de meter van het project: Lore Vandeweyer, de vrouw van voormalig wielrenner Tom Boonen. Met het geld worden neosuites ingericht waar te vroeg geboren of zieke baby’s met hun ouders in een huiselijke omgeving kunnen verblijven.

Op 26 maart vond op het terrein van Kamp C in Westerlo een benefiet plaats. De deelnemers konden komen fietsen, wandelen en joggen voor het goede doel. In de eerste plaats werd daarvoor gekeken naar Kempense bedrijven. “We mochten zo’n 450 deelnemers verwelkomen, waarvan meer dan de helft bestond uit mensen vanuit ondernemingen”, vertelt Hilde Hanselaer. “We zijn zeer blij met de opbrengst, al hadden we stiekem op nog wat meer gehoopt zodat we de volledige inrichting van een neosuite konden betalen. In september organiseren we nog een veiling van t-shirts die zijn gesigneerd door Tom en Lore Boonen en hun kinderen. Dat geld wordt ook nog eens overgemaakt.”

Volgend jaar
De 2 hebben de ambitie om van Hart in Beweging een jaarlijks event te maken rond dezelfde thema’s: fietsen, lopen en wandelen voor een goed doel. Omwille van logistieke redenen verhuist het initiatief in 2018 naar de maand september. Meer dan waarschijnlijk wordt het goede doel dan Help Brandwondenkids, ook een Molse organisatie.