Nieuws Kempen Ondernemer uit Retie riskeert explosieve celstraf

Ondernemer uit Retie riskeert explosieve celstraf

Ondernemer uit Retie riskeert explosieve celstraf

RETIE – Een 56-jarige handelaar uit Retie heeft zich voor de rechter moeten verantwoorden omdat hij meer vuurwerk heeft verkocht dan wettelijk toegelaten.

Na een klacht van omwonenden, voerden de ordediensten een controle uit in de winkel van de Retienaar. Daarbij werd vastgesteld dat er meer dan één kilogram pyrotechnische sas (springstof) over de toonbank ging. En dat is een overtreding.

De man van Nederlandse afkomst moest nu voor de rechter verschijnen. Hij riskeert een straf van zes maanden cel met uitstel en een boete van 3.000 euro. De Kempenaar voerde aan dat iedereen in de vuurwerkbranche zou failliet gaan als ze zich strikt aan de opgelegde limieten zouden houden. Hij gaf aan al meermaals via officiële weg een aanpassing van de wetgeving te hebben voorgesteld.

De advocaat van de vijftiger heeft de vrijspraak gevraagd. Het vonnis van de rechtbank in Tongeren volgt later.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer