Nieuws Kempen Ondernemers en onderwijs willen met parlementairen aan tafel

Ondernemers en onderwijs willen met parlementairen aan tafel

Ondernemers en onderwijs willen met parlementairen aan tafel

onderwijsDe contactgroep Onderwijs & Ondernemers, een samenwerkingsverband van ondernemers en secundaire scholen uit de Oosterkempen, wil aan tafel met de parlementsleden uit de Kempen die deel uitmaken van de Commissie Onderwijs in het Vlaams parlement. “We willen onze verwachtingen en opmerkingen formuleren ten aanzien van de regeringsvoorstellen die nu worden uitgewerkt rond deeltijds leren en werken, de hervorming van het beroepsonderwijs en het al dan niet toekennen van getuigschriften of diploma’s”, zegt Theo Verschaeren, HR-manager bij AGC Glass Europe in Mol en lid van de contactgroep.

Die contactgroep is een initiatief van Voka Kempen Oost en brengt de secundaire scholen en bedrijven uit de regio Mol, Balen, Dessel, Retie en Arendonk samen. Afgelopen dinsdag kwam het gezelschap – 24 man sterk – voor de vierde keer bijeen sinds de oprichting twee jaar geleden. “De bedoeling is elkaar beter te leren kennen en elkaar te ondersteunen via diverse initiatieven”, legt Verschaeren uit. “Opmerkelijk is dat alle secundaire scholen uit onze regio deelnemen.”

Nadenken
Op de bijeenkomst werd nagedacht hoe stakeholders – zoals ouders, ondernemers, sportverenigingen, politiek,… – kunnen worden betrokken bij het uittekenen van een beleid van een school. Ook kwam de problematiek ter sprake van jongeren die zonder diploma de secundaire school verlaten. “In onze regio ging het in 2012 om 11% van de jongeren”, aldus Theo Verschaeren.

“Ik heb Kris Van Dijck al gesproken over onze vraag om samen te zitten en die was daar zeker toe bereid”, zegt Verschaeren. Binnenkort gaat de vraag ook naar Vera Celis en Kathleen Helsen, die trouwens voorzitter is van de Commissie Onderwijs.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer