CureCare P1250432

Ondernemers en zorgsector bundelen krachten in Cure Care Network

ZOERSEL – Ondernemer Christophe Maes uit Zoersel  presenteert Cure Care Network, een nieuw netwerk dat een positieve verandering op gang wil brengen rond de patiënten/gastenervaring in de zorg.

Anderhalf jaar geleden belandde initiatiefnemer en hospitality ondernemer Christophe Maes na een fietsongeval in het ziekenhuis. “Tijdens mijn verblijf daar werd ik geconfronteerd met het gebrek aan aandacht dat geschonken werd aan alles wat niet zorggerelateerd is”, zegt Christophe. “Ik vond dat nogal confronterend, als je bedenkt dat mijn hele carrière al in het teken staat van gastvrijheid.”

Die ervaring zette Maes ertoe aan om in gesprek te gaan met verscheidene mensen die vandaag aan het hoofd staan van ziekenhuizen en zorginstellingen. Die contacten hebben geleid tot de oprichting van Cure Care Network, een netwerk dat een positieve verandering op gang wil brengen bij de patiënten/gastenervaring in de zorg.

(Inter)nationaal ontmoetingsplatform

Cure Care Network is een netwerk voor ambitieuze beslissers en bestuurders uit de Cure & Care sector, die het verschil willen maken voor de zorg van morgen. “We hebben als doel een (inter)nationaal ontmoetingsplatform te bieden voor de sector van ziekenhuizen en zorg. Wij bieden boeiende sprekers met verrijkende inzichten op unieke locaties. Daarnaast streven we naar voortdurende verbetering van onszelf en naar onophoudelijke vernieuwing en verrassing. Dat houdt het netwerk relevant, de geesten geslepen en de inspiratie prikkelend. Onze droom is om uit te groeien tot hét netwerkplatform voor beslissers binnen de ziekenhuis- en zorgsector. Wij zien het als onze opdracht om samen na te denken over de zorgwereld van vandaag en morgen. Het is ons doel om de sector proactief in beweging te krijgen. Dit doen wij met specialisten en generalisten, met ervaringsdeskundigen van binnen en buiten de business”, zegt Maes nog.

UZ Leuven en The JAVA Coffee Company

Het netwerk wordt actief ondersteund door een adviesraad die waakt over de kwaliteit van de bijeenkomsten. Ze is een belangrijk klankbord voor de organisatie en biedt ook ondersteuning bij de samenstelling en uitvoering van het jaarprogramma. In de adviesraad ziekenhuizen zitten Luc Vanhaverbeke van UZ Leuven, Joost Baert van Klina Brasschaat, Kurt Hertogs  van Focused Clinics AZ Monica en Wim Claes  van The Java Coffee Company uit Rotselaar. Uit de zorgsector zijn de adviseurs  Anneleen Desmyter van de Aldea Group, Filip De Cuyper van Zorgbedrijf Antwerpen, David De Mol van Senior Living Group, Bernard Bruggeman van GVO en Aline Leclef van Sodexo.