ben sansen

Ondernemers laden op in Lapland

Managementcoach Ben Sansen uit Balen trok met 6 ondernemers naar het hoge noorden voor een 7-daagse trekking. Weg van alle comfort, gsm- en wifi-ontvangst en van de eigen onderneming ging hij met de deelnemers aan de slag. “7 dagen in de ongerepte natuur doet je bergen verzetten, zelfs na afloop”, zegt hij.

Voor de trekking into the wild nam hij de deelnemers mee naar het noorden van Zweden. “Authentiek leiderschap maakt vandaag het verschil in organisaties”, legt hij het initiatief uit. “Persoonlijk leiderschap maakt het verschil in je eigen leven. Maar om van echt leiderschap te kunnen spreken, moet je het voor jezelf op een rijtje hebben. De speed of life laat geen antwoord toe op zo’n vragen. Wie ben ik en waarom doe ik wat ik doe? Zet je een opgesmukte versie van jezelf neer? Of durf je helemaal jezelf zonder masker te laten zien om zo impact te creëren? Door te vertragen vind je ook op deze vragen een antwoord.”

Anders aanpakken
Geert Paepen, CEO van Peeters De Raamproducent uit Dessel, was 1 van de deelnemers. “Voor mij was de impact groot en ik pak de dingen nu echt wel anders aan. Ga eens echt ver uit je comfortzone om ze daarna te vergroten.”

Voor Ben Sanders was de voorbije editie een try-out van het concept. Omwille van de grote interesse trekt hij volgend jaar 3 keer met een groep managers en ondernemers naar Lapland. Per tocht wordt het aantal deelnemers beperkt tot 6.